FÖRSÄKRING BIL logo

Bra val av försäkring för Polestar 2 i juli 2024

Vi har granskat och jämfört en mängd försäkringsbolag och presenterar här vår lista över de populäraste bilförsäkringarna för Polestar 2.

Bra bilförsäkring #1

På plats 1 hittar vi Hedvig.

Se pris

Bra bilförsäkring #2

På plats 2 hittar vi Gofido.

Se pris

Bra bilförsäkring #3

På plats 3 hittar vi Zmarta försäkring.

Se pris

Dessa företag erbjuder bäst bilförsäkring

Bra bilförsäkringar för Polestar 2

1. Hedvig

Hedvig är ett modernt försäkringsbolag som har gjort sig känt genom sitt innovativa tillvägagångssätt och fokus på digitala lösningar. Hos Hedvig kan du få en prisuppgift direkt på deras hemsida eller i deras app genom att ange ditt registreringsnummer och bilinformation. Detta snabba och enkla sätt att få en offert har gjort Hedvig till ett populärt val bland svenska bilägare.

Hedvig erbjuder tre olika bilförsäkringar för Polestar 2-ägare. Trafikförsäkringen täcker personskador och skador på annans egendom. Halvförsäkringen inkluderar även skydd mot stöld, inbrott, brand och glasskador, samt räddningsskydd och hjälp med bärgning vid behov. Helförsäkringen omfattar allt som trafikförsäkringen och halvförsäkringen täcker, samt ett skydd för vagnskador.

En unik fördel med Hedvig är att de inkluderar kristerapi i sina hel- och halvförsäkringar. Detta skydd erbjuder behandling av psykisk ohälsa hos dig och dina passagerare om ni skulle vara inblandade i en trafikolycka eller vara offer för ett brott. Kristerapin omfattar upp till tio terapisessioner per person och sträcker sig över maximalt 12 månader, utan att du behöver betala någon självrisk för det.

2. OKQ8 Försäkring

En fördel med att välja OKQ8 Försäkring är deras tilläggspaket kallat BackUp Plus. Detta tillägg erbjuder omfattande skydd längs vägen och täcker bland annat stöld och motorskador.

För att kunna teckna BackUp Plus behöver du först ha en halv- eller helförsäkring hos OKQ8 Försäkring.

Olika typer av bilförsäkringar

Trafikförsäkring för Polestar 2

När du äger en bil som Polestar 2 är det enligt lag obligatoriskt att ha en trafikförsäkring. Trafikförsäkringen täcker personskador och skador på annans egendom om du skulle vara inblandad i en olycka. Du kan välja att teckna trafikförsäkringen separat eller som en del av en halv- eller helförsäkring hos försäkringsbolagen som nämns ovan.

Halvförsäkring för Polestar 2

En halvförsäkring ger ett utökat skydd för din Polestar 2 utöver trafikförsäkringen. Vanligtvis täcker en halvförsäkring skador orsakade av stöld, inbrott, brand, glasskador och räddningsskydd. Vissa försäkringsbolag erbjuder även tillval som skydd mot parkeringsskador och skadegörelse.

Helförsäkring för Polestar 2

En helförsäkring ger det mest omfattande skyddet för din Polestar 2. Utöver trafikförsäkringens och halvförsäkringens skydd inkluderar en helförsäkring vanligtvis också skydd för vagnskador. Detta kan vara särskilt värdefullt om du skulle vara inblandad i en olycka som orsakar skador på din egen bil.

Vad kostar en försäkring för en Polestar 2

Kostnaden för en försäkring för en Polestar 2 kan variera beroende på flera faktorer, inklusive dina personliga omständigheter, försäkringsbolaget och vilket skydd du väljer.

Frågor & svar om försäkringar för Polestar 2

Vilket försäkringsbolag är bäst för Polestar 2?

Det bästa försäkringsbolaget för Polestar 2 beror på dina specifika behov och preferenser. Hedvig, OKQ8 Försäkring, är alla populära val bland svenska bilägare.

Vilken försäkringstyp bör jag välja för min Polestar 2?

Du bör överväga att välja antingen en halvförsäkring eller helförsäkring för din Polestar 2 för att få ett utökat skydd utöver den obligatoriska trafikförsäkringen.

Vad är kristerapi och varför är det inkluderat i vissa försäkringar?

Kristerapi är ett skydd som erbjuder behandling av psykisk ohälsa efter en trafikolycka eller ett brott. Det inkluderas i vissa hel- eller halvförsäkringar för att hjälpa dig och dina passagerare att hantera och behandla eventuell psykisk påverkan efter en traumatisk händelse.

Kan jag anpassa mitt försäkringsskydd med olika tillval?

Ja, många försäkringsbolag erbjuder olika tillval som du kan lägga till för att anpassa ditt försäkringsskydd efter dina behov. Tillval kan inkludera skydd mot skadegörelse, parkeringsskador eller specifika skydd för unga förare.

Skaffa bilförsäkring