FÖRSÄKRING BIL logo

Bra val av försäkring för Porsche Taycan i juni 2024

Vi har granskat och jämfört en mängd försäkringsbolag och presenterar här vår lista över de populäraste bilförsäkringarna för Porsche Taycan.

Bra bilförsäkring #1

På plats 1 hittar vi Hedvig.

Se pris

Bra bilförsäkring #2

På plats 2 hittar vi Gofido.

Se pris

Bra bilförsäkring #3

På plats 3 hittar vi Zmarta försäkring.

Se pris

Dessa företag erbjuder bäst bilförsäkring

Bra bilförsäkringar för Porsche Taycan

1. Hedvig

Hedvig är ett modernt försäkringsbolag som utmanar traditionella försäkringsbolag genom att erbjuda en smidig digital plattform och flexibla försäkringslösningar. Genom att ange sitt registreringsnummer och bilinformation på Hedvigs hemsida eller app kan Porsche Taycan-ägare få en snabb och tydlig översikt över försäkringspriset. En av fördelarna med Hedvig är att försäkringen kan tecknas utan bindningstid, vilket ger ägarna möjlighet att byta försäkring när de önskar.

2. OKQ8 Försäkring

OKQ8 Försäkring erbjuder ett förmånligt tilläggspaket kallat BackUp Plus för Porsche Taycan-ägare. Detta tillägg täcker i stort sett allt som kan hända längs vägen, inklusive stöld, motorskador och felaktig tankning. För att kunna teckna BackUp Plus behöver man först ha en halv- eller helförsäkring hos OKQ8 Försäkring.

Olika typer av bilförsäkringar

Trafikförsäkring för Porsche Taycan

En trafikförsäkring är den grundläggande försäkringen som krävs enligt lag för att köra en bil i Sverige. Den täcker skador på andra fordon och personskador, men inte skador på den egna bilen. Alla försäkringsbolag erbjuder trafikförsäkringar men priset kan variera beroende på olika faktorer så som ägarens ålder och bilens värde.

Halvförsäkring för Porsche Taycan

En halvförsäkring ger ett utökat skydd jämfört med trafikförsäkringen. Den täcker vanligtvis skador på den egna bilen som orsakas av exempelvis brand, stöld eller glasförstörelse. Vissa försäkringsbolag kan även erbjuda räddningsskydd och hjälp med bärgning.

Helförsäkring för Porsche Taycan

En helförsäkring ger det mest omfattande skyddet för en Porsche Taycan. Förutom att täcka skador på den egna bilen inkluderar den vanligtvis trafik- och halvförsäkringens skydd. Helförsäkringen kan också erbjuda tilläggsskydd som vagnskador och eventuell kristerapi efter en olycka.

Vad kostar en försäkring för en Porsche Taycan

Kostnaden för en bilförsäkring för Porsche Taycan varierar beroende på flera faktorer, inklusive bilens värde, ägarens ålder och körhistorik. Dessutom kan olika försäkringsbolag erbjuda olika priser och rabatter.

Frågor & svar om försäkringar för Porsche Taycan

Vilket försäkringsbolag är bäst för en Porsche Taycan?

Hedvig, OKQ8 Försäkring, är populära alternativ för Porsche Taycan-ägare på grund av sina konkurrenskraftiga priser och flexibla försäkringslösningar. Det bästa valet beror på ägarens specifika behov och preferenser.

Vad är skillnaden mellan trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring?

Trafikförsäkringen täcker skador på andra fordon och personskador, medan halvförsäkringen ger ett utökat skydd för den egna bilen. Helförsäkringen ger det mest omfattande skyddet och inkluderar vanligtvis både trafik- och halvförsäkringens skydd.

Vilka tillval kan vara fördelaktiga för en Porsche Taycan-försäkring?

Populära tillval kan vara skydd mot skador vid parkering, djurkollision eller skadegörelse. Andra förmåner kan inkludera hyrbilsskydd vid reparationer, assistanstillägg för hjälp på vägen och kristerapi efter en olycka.

Vad är ungefärliga kostnaden för en Porsche Taycan-försäkring?

Kostnaden för en Porsche Taycan-försäkring varierar beroende på flera faktorer. För att få en exakt prisuppgift bör man besöka försäkringsbolagens hemsidor och få en individuell offert baserat på sin situation.

Skaffa bilförsäkring