FÖRSÄKRING BIL logo

Bästa val av försäkring för Renault Captur i februari 2024

Vi har granskat och jämfört en mängd försäkringsbolag och presenterar här vår lista över de bästa bilförsäkringarna för Renault Captur.

Bästa bilförsäkring #1

På plats 1 hittar vi Hedvig.

Se pris

Bästa bilförsäkring #2

På plats 2 hittar vi ICA Försäkring.

Se pris

Bästa bilförsäkring #3

På plats 3 hittar vi Gjensidige.

Se pris

Dessa företag erbjuder bäst bilförsäkring

Bästa bilförsäkringar för Renault Captur

1. Hedvig

Hedvig är ett modernt försäkringsbolag som erbjuder enkelhet och flexibilitet för sina kunder. Med Hedvig kan du enkelt se ditt pris genom att ange registreringsnumret och bilinformationen på deras hemsida eller i appen. En fördel med Hedvig är att du kan teckna deras bilförsäkringar utan bindningstid, vilket innebär att du kan byta försäkring omedelbart om du skulle vilja det. De erbjuder tre olika bilförsäkringar: trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. Helförsäkringen inkluderar skydd för vagnskador och erbjuder även kristerapi om du behöver det efter en olycka.

2. ICA Försäkring

ICA Försäkring är ett populärt försäkringsbolag som erbjuder bra priser och förmånliga villkor för sina kunder. En fördel med att välja ICA Försäkring är att de lovar att inte höja priset på din försäkring under de första fem åren, förutsatt att du inte får någon skada under den perioden. Du kan välja mellan trafik-, halv- och helförsäkring hos ICA Försäkring. De erbjuder även tillval som hyrbil vid skada och assistans på vägen inom en timme. Ett självriskskydd för vagnskador gäller också vid kollisioner utomlands.

3. Gjensidige

Gjensidige är ett försäkringsbolag som sticker ut genom att erbjuda ett brett utbud av tillägg för sina försäkringar. För Renault Captur kan du välja mellan trafik-, halv- och helförsäkring hos Gjensidige. De erbjuder tillägg som skydd mot parkeringsskador, djurkollision och skadegörelse. Till exempel kan du få ersättning på upp till 6000 kronor för reparationer vid skadegörelse, förutsatt att kostnaderna överstiger 1000 kronor.

4. OKQ8 Försäkring

OKQ8 Försäkring erbjuder BackUp Plus, ett fördelaktigt tilläggspaket som täcker en rad olika händelser längs vägen. För att kunna teckna BackUp Plus behöver du först ha en halv- eller helförsäkring hos OKQ8 Försäkring. Detta tillägg inkluderar skydd mot stöld, motorskador och felaktig tankning. För Renault Captur-ägare kan BackUp Plus vara ett bra alternativ för att få omfattande skydd.

Olika typer av bilförsäkringar

Trafikförsäkring för Renault Captur

En trafikförsäkring är ett lagkrav för alla fordon i Sverige, inklusive Renault Captur. Detta skydd täcker personskador och skador på annans egendom vid en olycka där du är ansvarig. Samtliga försäkringsbolag som nämnts ovan erbjuder trafikförsäkringar för Renault Captur.

Halvförsäkring för Renault Captur

En halvförsäkring ger ett utökat skydd utöver trafikförsäkringen. Den inkluderar vanligtvis skydd mot stöld, inbrott, brand, glas- och räddningsskador samt hjälp med bärgning vid behov. Hedvig, ICA Försäkring, Gjensidige och OKQ8 Försäkring erbjuder halvförsäkringar för Renault Captur.

Helförsäkring för Renault Captur

En helförsäkring ger det mest omfattande skyddet för din Renault Captur. Förutom det som trafik- och halvförsäkringar täcker, inkluderar helförsäkringen vanligtvis skydd för vagnskador. Både Hedvig, ICA Försäkring och Gjensidige erbjuder helförsäkringar för Renault Captur.

Vad kostar en försäkring för en Renault Captur

Kostnaden för en försäkring för en Renault Captur kan variera beroende på flera faktorer, inklusive ditt försäkringsbolag, försäkringstyp, bilens ålder, körvana och bostadsområde.

Frågor & svar om försäkringar för Renault Captur

Vilket försäkringsbolag är det bästa för Renault Captur?

Svaret på den frågan beror på dina individuella preferenser och behov. Alla de nämnda försäkringsbolagen har sina fördelar och erbjudanden som kan passa olika Renault Captur-ägare. Det är viktigt att noggrant jämföra deras försäkringsvillkor och priser för att hitta det bästa alternativet för dig.

Vilka tillval kan vara fördelaktiga för en Renault Captur-försäkring?

Populära tillval för en Renault Captur-försäkring inkluderar skydd mot hyrbil vid skada, assistans på vägen, självriskskydd för vagnskador och tillval för unga förare. Beroende på dina behov och önskemål kan du välja de tillval som passar dig bäst.

Vad är skillnaden mellan trafik-, halv- och helförsäkring?

En trafikförsäkring är ett lagkrav och täcker personskador och skador på annans egendom vid en olycka där du är ansvarig. En halvförsäkring ger ett utökat skydd med tillägg som skydd mot stöld, brand, glas- och räddningsskador. En helförsäkring ger det mest omfattande skyddet och inkluderar vanligtvis även skydd för vagnskador.

Hur kan jag få en prisuppgift för en försäkring för min Renault Captur?

För att få en prisuppgift för en försäkring för din Renault Captur kan du besöka de nämnda försäkringsbolagens hemsidor och begära en offert baserat på din bil och dina personuppgifter.

Skaffa bilförsäkring