FÖRSÄKRING BIL logo

Bästa val av försäkring för Renault Clio i april 2024

Vi har granskat och jämfört en mängd försäkringsbolag och presenterar här vår lista över de bästa bilförsäkringarna för Renault Clio.

Bästa bilförsäkring #1

På plats 1 hittar vi Hedvig.

Se pris

Bästa bilförsäkring #2

På plats 2 hittar vi ICA Försäkring.

Se pris

Bästa bilförsäkring #3

På plats 3 hittar vi Gjensidige.

Se pris

Dessa företag erbjuder bäst bilförsäkring

Bästa bilförsäkringar för Renault Clio

1. Hedvig

Hedvig är ett modernt försäkringsbolag som har gjort sig känt för sin användarvänliga digitala plattform. Du kan enkelt få en prisuppskattning genom att ange ditt registreringsnummer och bilinformation på deras hemsida eller app. Hedvig erbjuder tre olika försäkringsalternativ: trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. Dessutom inkluderar deras försäkringar kristerapi som hjälper dig hantera eventuell psykisk ohälsa efter en trafikolycka eller rån.

2. ICA Försäkring

ICA Försäkring är ett populärt försäkringsbolag som erbjuder förmånliga priser för bilförsäkringar. Du kan välja mellan trafik-, halv- och helförsäkringar hos ICA Försäkring. En unik fördel med ICA Försäkring är att de lovar att inte höja priset under de första fem åren, förutsatt att du inte har några skador under den perioden. De erbjuder också tillval som hyrbilsersättning och assistans på vägen.

3. Gjensidige

Gjensidige är ett försäkringsbolag som erbjuder trafik-, halv- och helförsäkringar för din Renault Clio. Det som sticker ut med Gjensidige är det breda utbudet av tilläggstjänster som de erbjuder. Du kan lägga till skydd mot parkeringsskador, djurkollisioner och skadegörelse. Tilläggstjänsterna ger dig extra trygghet och anpassningsbarhet när det gäller att skydda din bil.

4. OKQ8 Försäkring

OKQ8 Försäkring erbjuder en förmånlig tilläggspaket kallad BackUp Plus för din Renault Clio. Detta paket ger omfattande skydd längs vägen och täcker även skador såsom stöld, motorskador och felaktigt drivmedel. För att få tillgång till BackUp Plus måste du först ha en halv- eller helförsäkring hos OKQ8 Försäkring.

Olika typer av bilförsäkringar

Trafikförsäkring för Renault Clio

Trafikförsäkring är den lagstadgade minimiförsäkringen som alla bilar måste ha i Sverige. Den täcker skador på andra personers fordon eller egendom och personskador. Samtliga försäkringsbolag som nämnts ovan erbjuder trafikförsäkringar för Renault Clio.

Halvförsäkring för Renault Clio

Halvförsäkringar är ett populärt val för bilägare och ger ett bredare skydd än trafikförsäkringen. Den inkluderar vanligtvis stöld, inbrott, brand, glasskador, räddningsskydd och bärgning. Samtliga försäkringsbolag som nämnts erbjuder halvförsäkringar för Renault Clio.

Helförsäkring för Renault Clio

Helförsäkringar ger det mest omfattande skyddet för din bil och inkluderar vanligtvis alla skydd som trafik- och halvförsäkringar erbjuder, samt skydd för vagnskador. Det ger dig ett högre skydd mot egna skador och skador orsakade av tredje part.

Vad kostar en försäkring för en Renault Clio

Det exakta priset för en försäkring för en Renault Clio kan variera beroende på flera faktorer, inklusive försäkringsbolag, din ålder, körvana och bostadsort.

Frågor & svar om försäkringar för Renault Clio

Vilket försäkringsbolag är det billigaste för Renault Clio?

Svaret på den frågan kan variera beroende på din individuella profil och andra faktorer. Det är bäst att besöka flera försäkringsbolags hemsidor för att jämföra priserna och välja det som passar dig bäst.

Vilket försäkringsbolag har den bästa kundservicen för Renault Clio?

Kundserviceupplevelsen kan variera från person till person, men bra försäkringsbolag brukar vara Hedvig, ICA Försäkring, Gjensidige, OKQ8 Försäkring .

Vilket försäkringsbolag har det mest omfattande skyddet för en Renault Clio?

Alla nämnda försäkringsbolag erbjuder försäkring för din Renault Clio, och de har olika fördelar och tilläggstjänster. Det är viktigt att läsa igenom villkoren noggrant för att se vilka specifika skydd och tillval som ingår i varje försäkring.

Kan jag byta försäkringsbolag när som helst?

Ja, du kan byta försäkringsbolag när som helst. Det är viktigt att kontrollera om det finns någon bindningstid eller uppsägningstid med ditt nuvarande försäkringsbolag innan du gör bytet.

Skaffa bilförsäkring