FÖRSÄKRING BIL logo

Bästa val av försäkring för Renault Trafic i februari 2024

Vi har granskat och jämfört en mängd försäkringsbolag och presenterar här vår lista över de bästa bilförsäkringarna för Renault Trafic.

Bästa bilförsäkring #1

På plats 1 hittar vi Hedvig.

Se pris

Bästa bilförsäkring #2

På plats 2 hittar vi ICA Försäkring.

Se pris

Bästa bilförsäkring #3

På plats 3 hittar vi Gjensidige.

Se pris

Dessa företag erbjuder bäst bilförsäkring

Bästa bilförsäkringar för Renault Trafic

1. Hedvig

Hedvig är ett försäkringsbolag som har gjort sig känt för sin digitala plattform och smidiga försäkringsprocess. De erbjuder tre olika bilförsäkringar: trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. Trafikförsäkringen täcker personskador och skador på annans egendom. Halvförsäkringen inkluderar även skydd mot stöld, inbrott, brand, glasskador samt räddningsskydd och bärgning. I helförsäkringen ingår allt som trafikförsäkringen och halvförsäkringen täcker, plus skydd för vagnskador. En annan unik förmån hos Hedvig är kristerapi, som ingår i helförsäkringen och halvförsäkringen. Detta skydd erbjuder behandling av psykisk ohälsa till följd av trafikolyckor eller rån.

2. ICA Försäkring

ICA Försäkring är ett populärt försäkringsbolag som erbjuder förmånliga bilförsäkringar. De har olika försäkringsalternativ, inklusive trafik-, halv- och helförsäkringar. En unik förmån med ICA Försäkring är deras femårsprisgaranti, vilket innebär att priset inte höjs under de första fem åren, förutsatt att inga skador inträffar under den perioden. Du kan också välja till populära tillval som hyrbilsersättning och assistans, vilket ger dig extra trygghet på vägen.

3. Gjensidige

Gjensidige är ett försäkringsbolag som erbjuder trafik-, halv- och helförsäkringar för din Renault Trafic. Vad som skiljer Gjensidige från andra försäkringsbolag är det breda utbudet av tillval som de erbjuder. Du kan lägga till skydd mot parkeringsskador, djurkollision och skadegörelse. Till exempel kan du få ersättning på upp till 6000 kronor för skador orsakade av skadegörelse, förutsatt att reparationens kostnad överstiger 1000 kronor.

4. OKQ8 Försäkring

OKQ8 Försäkring erbjuder en bra försäkringslösning för din Renault Trafic med sitt tilläggspaket "BackUp Plus". Detta tillval täcker nästan allt som kan hända längs vägen, inklusive stöld, motorskador och sanering av tanken om du skulle tanka fel drivmedel. För att kunna teckna "BackUp Plus" behöver du först ha en halv- eller helförsäkring hos OKQ8 Försäkring.

Olika typer av bilförsäkringar

Trafikförsäkring för Renault Trafic

När det gäller trafikförsäkringen för din Renault Trafic är det ett lagstadgat krav för att få köra bilen på svenska vägar. Trafikförsäkringen täcker personskador och skador på annans egendom om du skulle vara inblandad i en olycka. Det är viktigt att komma ihåg att trafikförsäkringen inte täcker skador på din egen bil.

Halvförsäkring för Renault Trafic

En halvförsäkring för din Renault Trafic ger dig ett utökat skydd jämfört med trafikförsäkringen. Utöver skyddet för personskador och skador på annans egendom täcker halvförsäkringen även skador orsakade av till exempel stöld, inbrott, brand, glasskador samt räddningsskydd och hjälp med bärgning vid behov.

Helförsäkring för Renault Trafic

En helförsäkring för din Renault Trafic ger det mest omfattande skyddet. Förutom allt som trafikförsäkringen och halvförsäkringen täcker, inkluderar helförsäkringen även skydd för vagnskador. Detta innebär att din egen bil också är försäkrad mot skador, vilket ger extra trygghet och ekonomiskt skydd.

Vad kostar en försäkring för en Renault Trafic

Priset på en bilförsäkring för en Renault Trafic kan variera beroende på flera faktorer, inklusive bilmodell, ålder på bilen och din egen ålder som ägare. Dessutom kan ditt geografiska läge påverka priset. För att få en exakt prisuppgift för din specifika situation bör du besöka försäkringsbolagens webbplatser och ange dina uppgifter, som registreringsnummer för bilen och ditt personnummer. Genom att göra detta kommer du att få ett prisförslag som är anpassat till din Renault Trafic.

Frågor & svar om försäkringar för Renault Trafic

Vilken försäkring passar bäst för min Renault Trafic?

Svaret på den frågan beror på dina specifika behov och önskemål. Varje försäkringsbolag har olika förmåner och tillval. Du kan jämföra deras erbjudanden och avgöra vilken som passar dig bäst.

Vilket försäkringsbolag har den bästa priset för en Renault Trafic?

Priserna kan variera mellan olika försäkringsbolag och bero på flera faktorer. För att hitta det bästa priset bör du använda försäkringsbolagens webbplatser och ange dina uppgifter för att få exakta prisuppgifter.

Kan jag lägga till tillval i min försäkring?

Ja, många försäkringsbolag erbjuder olika tillval som du kan lägga till i din försäkring för att få extra skydd och trygghet. Du kan läsa igenom deras tillval och välja de som passar dina behov.

Är det möjligt att byta försäkringsbolag om jag redan har en försäkring för min Renault Trafic?

Ja, det är möjligt att byta försäkringsbolag även om du redan har en befintlig försäkring. Vissa försäkringsbolag kan erbjuda en smidig övergång och hjälpa dig att avsluta din nuvarande försäkring.

Skaffa bilförsäkring