FÖRSÄKRING BIL logo

Bästa val av försäkring för Skoda Kamiq i april 2024

Vi har granskat och jämfört en mängd försäkringsbolag och presenterar här vår lista över de bästa bilförsäkringarna för Skoda Kamiq.

Bästa bilförsäkring #1

På plats 1 hittar vi Hedvig.

Se pris

Bästa bilförsäkring #2

På plats 2 hittar vi ICA Försäkring.

Se pris

Bästa bilförsäkring #3

På plats 3 hittar vi Gjensidige.

Se pris

Dessa företag erbjuder bäst bilförsäkring

Bästa bilförsäkringar för Skoda Kamiq

1. Hedvig

Hedvig är ett modernt försäkringsbolag som har blivit populärt bland svenska bilägare. De erbjuder tre olika bilförsäkringar: trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. Trafikförsäkringen täcker skador på andra personer och deras egendom vid en olycka. Halvförsäkringen inkluderar även skydd mot stöld, inbrott, brand och glasskador, samt räddningsskydd och bärgning. Helförsäkringen täcker allt som trafikförsäkringen och halvförsäkringen redan inkluderar, plus ett skydd för vagnskador. En unik fördel med Hedvig är att de erbjuder kristerapi som en del av hel- eller halvförsäkringen, vilket kan vara till hjälp vid psykisk ohälsa till följd av en trafikolycka eller rån.

2. ICA Försäkring

ICA Försäkring är ett populärt försäkringsbolag som erbjuder bra priser på bilförsäkringar. Du kan välja mellan trafik-, halv- och helförsäkring hos ICA Försäkring. En unik fördel med dem är att de lovar att inte höja priset under de första fem åren, förutsatt att du inte har några skador under den perioden. De erbjuder även populära tillval som Hyrbil, där du kan få ersättning för hyrbilskostnader om din bil är skadad och behöver repareras. ICA Försäkring erbjuder också assistanstillägg, vilket innebär att du kan få hjälp på vägen inom en timme om du skulle behöva det, oavsett orsak. De erbjuder även självriskskydd som kan minska självrisken för vagnskador eller ersätta hela självrisken, även om en kollision inträffar utomlands.

3. Gjensidige

Gjensidige är ett försäkringsbolag som erbjuder trafik-, halv- och helförsäkringar för Skoda Kamiq. De sticker ut från mängden genom att erbjuda fler tillägg än många andra försäkringsbolag. Tillägg som de erbjuder inkluderar skydd mot parkeringsskador, djurkollision och skadegörelse. För skadegörelse kan du få upp till 6000 kronor i ersättning, förutsatt att reparationerna överstiger 1000 kronor.

4. OKQ8 Försäkring

OKQ8 Försäkring erbjuder ett tilläggspaket kallat BackUp Plus, vilket inkluderar omfattande skydd för olika händelser längs vägen. Detta tillägg täcker bland annat stöld, motorskador och sanering av tanken om du skulle tanka fel drivmedel. För att kunna teckna BackUp Plus behöver du först ha en halv- eller helförsäkring hos OKQ8 Försäkring.

Olika typer av bilförsäkringar

Trafikförsäkring för Skoda Kamiq

En trafikförsäkring är ett lagkrav och täcker skador som du orsakar på andra personer och deras egendom vid en olycka. Alla försäkringsbolag erbjuder trafikförsäkringar, och priset kan variera beroende på faktorer som ditt körbeteende och var du bor.

Halvförsäkring för Skoda Kamiq

En halvförsäkring inkluderar vanligtvis trafikförsäkringen och erbjuder ytterligare skydd mot exempelvis stöld, inbrott, brand och glasskador. Olika försäkringsbolag kan erbjuda olika tillägg och skydd i sina halvförsäkringar.

Helförsäkring för Skoda Kamiq

En helförsäkring inkluderar både trafikförsäkringen och halvförsäkringen, samt skydd för vagnskador. Detta ger dig ett mer omfattande skydd för din Skoda Kamiq. Precis som med de andra försäkringarna är det viktigt att jämföra olika försäkringsbolag för att hitta den bästa helförsäkringen för dina behov.

Vad kostar en försäkring för en Skoda Kamiq

Kostnaden för en försäkring för en Skoda Kamiq kan variera beroende på flera faktorer, inklusive din körhistorik, ålder, bostadsort och val av försäkringsbolag.

Frågor & svar om försäkringar för Skoda Kamiq

Vilket försäkringsbolag är bäst för en Skoda Kamiq?

Beroende på dina preferenser och behov kan Hedvig, ICA Försäkring, Gjensidige, OKQ8 Försäkring vara bra alternativ att överväga. Båda erbjuder olika försäkringspaket och tillval som kan passa dig och din Skoda Kamiq.

Vilka tillägg är viktiga att ha i en bilförsäkring för en Skoda Kamiq?

Det beror på dina behov och preferenser. Vanliga tillägg att överväga inkluderar skydd mot stöld, skadegörelse och hyrbilskostnader. Se till att jämföra vilka tillägg olika försäkringsbolag erbjuder och vilka som är relevanta för dig.

Hur kan jag få ett försäkringspris för min Skoda Kamiq?

Besök försäkringsbolagens webbplatser för att begära en offert. Du behöver vanligtvis ange information som regnummer och personuppgifter för att få en prisuppgift.

Vad är skillnaden mellan trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring?

En trafikförsäkring är ett lagkrav och täcker skador på andra personer och deras egendom vid en olycka. Halvförsäkring inkluderar vanligtvis trafikförsäkringen samt extra skydd som stöldskydd och brandskydd. Helförsäkring inkluderar både trafikförsäkring och halvförsäkring, samt skydd för vagnskador.

Skaffa bilförsäkring