FÖRSÄKRING BIL logo

Bästa val av försäkring för Skoda Kodiaq i april 2024

Vi har granskat och jämfört en mängd försäkringsbolag och presenterar här vår lista över de bästa bilförsäkringarna för Skoda Kodiaq.

Bästa bilförsäkring #1

På plats 1 hittar vi Hedvig.

Se pris

Bästa bilförsäkring #2

På plats 2 hittar vi ICA Försäkring.

Se pris

Bästa bilförsäkring #3

På plats 3 hittar vi Gjensidige.

Se pris

Dessa företag erbjuder bäst bilförsäkring

Bästa bilförsäkringar för Skoda Kodiaq

1. Hedvig

Hedvig är ett modernt försäkringsbolag som har gjort sig känt för att vara snabbt, enkelt och flexibelt. De erbjuder tre olika bilförsäkringar: trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. Med deras trafikförsäkring får du skydd mot personskador och skador på annans egendom. Halvförsäkringen inkluderar även skydd mot stöld, inbrott, brand och glasskador, samt räddningsskydd och bärgningshjälp. Helförsäkringen täcker allt som trafik- och halvförsäkringen redan inkluderar, samt skydd mot vagnskador.

En unik fördel med Hedvig är att de erbjuder kristerapi som en del av deras hel- och halvförsäkringar. Detta innebär att du och dina passagerare kan få behandling för psykisk ohälsa om ni skulle vara med om en trafikolycka eller rån. Kristerapin inkluderar upp till tio terapisessioner per person och ingen självrisk behöver betalas.

2. ICA Försäkring

ICA Försäkring är ett populärt försäkringsbolag som erbjuder konkurrenskraftiga priser och en rad tillval för din Skoda Kodiaq. De erbjuder trafik-, halv- och helförsäkringar. En unik fördel med ICA Försäkring är att de garanterar att ditt pris inte kommer att höjas under de första fem åren, förutsatt att du inte får några skador under den perioden.

Förutom grundförsäkringarna kan du välja till populära tillval hos ICA Försäkring. Till exempel erbjuder de ett tillval för hyrbil, där du får ersättning för 75 procent av kostnaderna för hyrbilen medan din försäkrade bil repareras. De erbjuder också assistanstillägg, vilket innebär att du kan få hjälp på vägen inom en timme om du skulle behöva det, oavsett orsak. Ett annat populärt tillval är självriskskyddet som kan minska eller ersätta hela självrisken för vagnskador, inklusive kollisioner utomlands.

3. Gjensidige

Gjensidige är ett försäkringsbolag som erbjuder trafik-, halv- och helförsäkringar för din Skoda Kodiaq. Vad som gör Gjensidige speciellt är deras omfattande tillvalspaket, där du kan lägga till olika populära tillägg efter behov. Till exempel kan du lägga till skydd mot parkeringsskador, djurkollisioner och skadegörelse. För skadegörelse kan du få ersättning upp till 6000 kronor, förutsatt att reparationskostnaderna överstiger 1000 kronor.

4. OKQ8 Försäkring

OKQ8 Försäkring erbjuder en fördelaktig tilläggspaket kallad BackUp Plus för din Skoda Kodiaq. Detta tillägg täcker i stort sett allt som kan hända längs vägen, inklusive stöld, motorskador och sanering av tanken vid felaktig tankning. För att kunna teckna BackUp Plus behöver du först ha en halv- eller helförsäkring hos OKQ8 Försäkring.

Olika typer av bilförsäkringar

Trafikförsäkring för Skoda Kodiaq

En trafikförsäkring är ett lagkrav och ger grundläggande skydd för personskador och skador på annans egendom vid en olycka. Alla försäkringsbolag i Sverige erbjuder trafikförsäkringar för Skoda Kodiaq.

Halvförsäkring för Skoda Kodiaq

En halvförsäkring ger ett utökat skydd jämfört med trafikförsäkringen. Det inkluderar vanligtvis skydd mot stöld, inbrott, brand, glasskador och räddningsskydd. Vissa försäkringsbolag erbjuder även tillval för exempelvis parkeringsskador och skydd mot skadegörelse.

Helförsäkring för Skoda Kodiaq

En helförsäkring ger det mest omfattande skyddet för din Skoda Kodiaq. Det inkluderar allt som trafik- och halvförsäkringen täcker, samt skydd mot vagnskador. Med en helförsäkring kan du vara lugn och känna dig väl skyddad i de flesta situationer.

Vad kostar en försäkring för en Skoda Kodiaq

Kostnaden för en försäkring för en Skoda Kodiaq kan variera beroende på flera faktorer, inklusive din körhistorik, ålder och var du bor. Faktorer som försäkringsbolagets täckning och tillval påverkar också priset.

Frågor & svar om försäkringar för Skoda Kodiaq

Vilket försäkringsbolag är bäst för en Skoda Kodiaq?

Det bästa försäkringsbolaget för en Skoda Kodiaq beror på dina individuella behov och preferenser. Hedvig, ICA Försäkring, Gjensidige, OKQ8 Försäkring är alla välrenommerade försäkringsbolag som erbjuder olika fördelar och tillval.

Vilken typ av försäkring behöver jag för min Skoda Kodiaq?

Det är lagkrav att ha en trafikförsäkring för din Skoda Kodiaq. Utöver detta kan det vara fördelaktigt att ha antingen en halv- eller helförsäkring för att få ett utökat skydd och täcka skador på din egen bil och andra olyckssituationer.

Vilka tillval är viktiga att överväga för min Skoda Kodiaq?

Det beror på dina behov och preferenser, men vissa populära tillval för en Skoda Kodiaq kan inkludera skydd mot parkeringsskador, skydd mot skadegörelse och assistans på vägen.

Hur kan jag få en prisuppgift för försäkring av min Skoda Kodiaq?

Du kan besöka försäkringsbolagens webbplatser för att få en preliminär prisindikation.

Skaffa bilförsäkring