FÖRSÄKRING BIL logo

Bästa val av försäkring för Subaru XV i oktober 2023

Vi har granskat och jämfört en mängd försäkringsbolag och presenterar här vår lista över de bästa bilförsäkringarna för Subaru XV.

Bästa bilförsäkring #1

På plats 1 hittar vi evoli.

Se pris

Bästa bilförsäkring #2

På plats 2 hittar vi Hedvig.

Se pris

Bästa bilförsäkring #3

På plats 3 hittar vi ICA Försäkring.

Se pris

Dessa företag erbjuder bäst bilförsäkring

Bästa bilförsäkringar för Subaru XV

1. evoli

evoli är ett försäkringsbolag som satsar på enkelhet och digitala lösningar. Genom deras användarvänliga app kan du själv lägga till eller ta bort olika tillval för din Subaru XV-försäkring.

En unik förmån som evoli erbjuder är tillvalet "Ung förare". Med detta tillval kan förare under 24 år ta bort den förhöjda självrisken på tio procent av ett prisbasbelopp.

2. Hedvig

Hedvig är ett modernt försäkringsbolag som har tagit marknaden med storm genom att erbjuda smidiga och transparenta försäkringslösningar. Hos Hedvig kan du snabbt och enkelt få en prisuppskattning genom deras webbplats eller app. Detta gör det enkelt att jämföra priser och anpassa din försäkring efter dina behov.

Hedvig erbjuder tre olika bilförsäkringar. Trafikförsäkringen täcker personskador och skador på annans egendom. Halvförsäkringen inkluderar även skydd mot stöld, inbrott, brand och glasskador, samt räddningsskydd och bärgningstjänster vid behov. I helförsäkringen ingår allt som trafikförsäkringen och halvförsäkringen täcker, samt skydd för vagnskador.

En unik fördel med Hedvig är att de erbjuder kristerapi som en del av hel- eller halvförsäkringen. Detta kan vara till stor hjälp om du eller dina passagerare upplever psykisk ohälsa till följd av en trafikolycka eller rån. Hedvig täcker upp till tio terapisessioner per person utan någon självrisk.

3. ICA Försäkring

ICA Försäkring är ett populärt försäkringsbolag som erbjuder konkurrenskraftiga priser och en rad förmånliga tilläggstjänster för bilförsäkringar. Hos ICA Försäkring kan du välja mellan trafik-, halv- och helförsäkringar för din Subaru XV.

En unik fördel med ICA Försäkring är deras prisgaranti under de första fem åren. Detta innebär att ditt ursprungliga försäkringspris förblir oförändrat under denna period, förutsatt att du inte har några skador.

Du kan också lägga till populära tilläggstjänster hos ICA Försäkring. Till exempel kan du välja hyrbilstillägget, som ger dig ersättning för hyrbilskostnader om din Subaru XV behöver repareras efter en olycka. ICA Försäkrings assistanstillägg erbjuder också snabb hjälp på vägen om du behöver det, till exempel vid bensinstopp, batteriproblem eller om du låser in dina nycklar i bilen.

4. Gjensidige

Gjensidige är ett försäkringsbolag som erbjuder trafik-, halv- och helförsäkringar för Subaru XV, samt ett pluspaket där du kan lägga till flera olika tilläggstjänster. Det som särskiljer Gjensidige är deras omfattande utbud av tillval.

Hos Gjensidige kan du välja till extra skydd mot parkeringsskador, djurkollisioner och skadegörelse. Till exempel kan du få ersättning på upp till 6000 kronor för skadegörelse, förutsatt att reparationen kostar mer än 1000 kronor.

5. OKQ8 Försäkring

OKQ8 Försäkring erbjuder en hel- eller halvförsäkring för din Subaru XV, med ett särskilt tilläggspaket som kallas BackUp Plus. Detta tilläggspaket täcker i princip alla tänkbara händelser längs vägen, inklusive stöld, motorskador och tankning av fel drivmedel.

För att kunna teckna BackUp Plus behöver du först ha en halv- eller helförsäkring hos OKQ8 Försäkring.

Olika typer av bilförsäkringar

Trafikförsäkring för Subaru XV

En trafikförsäkring är ett lagstadgat krav för alla bilar i Sverige, inklusive Subaru XV. Trafikförsäkringen täcker personskador och skador på annans egendom vid en olycka som du orsakar. Priserna för trafikförsäkringar varierar beroende på faktorer som bilmodell, ägarens ålder och bostadsort.

Halvförsäkring för Subaru XV

En halvförsäkring är ett steg upp från trafikförsäkringen och inkluderar vanligtvis skydd mot stöld, inbrott, brand och glasskador. Vissa försäkringsbolag erbjuder också räddningsskydd och hjälp med bärgning vid behov.

Helförsäkring för Subaru XV

En helförsäkring är den mest omfattande försäkringen för din Subaru XV och inkluderar vanligtvis allt som täcks av trafikförsäkringen och halvförsäkringen. Dessutom erbjuder den vanligtvis skydd för vagnskador.

Vad kostar en försäkring för en Subaru XV

Priserna för bilförsäkringar beror på flera faktorer, inklusive bilmodell, ålder på fordonet och ägarens profil. För att få ett exakt prisförslag för en försäkring för din Subaru XV är det bäst att besöka försäkringsbolagens webbplatser eller kontakta dem direkt. Genom att ange ditt registreringsnummer och personnummer kommer du att få en prisuppskattning baserat på din specifika situation.

Frågor & svar om försäkringar för Subaru XV

Vilket försäkringsbolag är det billigaste för Subaru XV?

Priserna kan variera mellan olika försäkringsbolag och beror på flera faktorer. För att hitta det billigaste alternativet för din Subaru XV är det bäst att jämföra priser och erbjudanden från olika försäkringsbolag.

Vilket försäkringsbolag har bäst tilläggstjänster för Subaru XV?

ICA Försäkring, Gjensidige och OKQ8 Försäkring erbjuder alla olika tilläggstjänster för bilförsäkringar. Dessa inkluderar skydd mot skador, assistans och hyrbilstjänster. Vilket som är bäst för dig beror på dina specifika behov och preferenser.

Vilket försäkringsbolag är enklast kring Subaru XV-försäkringar?

Hedvig och evoli är båda försäkringsbolag med användarvänliga appar och en smidig ansökningsprocess på nätet. Detta gör dem tillgängliga och bekväma alternativ för Subaru XV-försäkringar.

Vilken försäkringstyp rekommenderas för en Subaru XV?

Det rekommenderade försäkringsvalet beror på dina individuella behov och budget. Trafikförsäkringen är ett krav enligt lag, men om du vill ha ett bredare skydd kan en halvförsäkring eller helförsäkring vara mer passande. Överväg noga vilka risker och skydd du vill ha för din Subaru XV och välj en försäkring därefter.

Skaffa bilförsäkring