FÖRSÄKRING BIL logo

Bästa & billigaste försäkring för Toyota Camry

När det kommer till att försäkra en Toyota Camry är det viktigt att hitta den bästa och mest kostnadseffektiva lösningen för att skydda både dig själv och din bil. Det finns flera försäkringsbolag på marknaden som erbjuder olika försäkringsalternativ för bilägare. I denna jämförelsen kommer vi att undersöka några av de populäraste försäkringsbolagen och deras erbjudanden för att hjälpa dig hitta den bästa bilförsäkringen för din Toyota Camry.

Bästa val av försäkring för Toyota Camry i april 2024

Vi har granskat och jämfört en mängd försäkringsbolag och presenterar här vår lista över de bästa bilförsäkringarna för Toyota Camry.

Bästa bilförsäkring #1

På plats 1 hittar vi Hedvig.

Se pris

Bästa bilförsäkring #2

På plats 2 hittar vi ICA Försäkring.

Se pris

Bästa bilförsäkring #3

På plats 3 hittar vi Gjensidige.

Se pris

Dessa företag erbjuder bäst bilförsäkring

Bästa bilförsäkringar för Toyota Camry

1. Hedvig

Hedvig är ett modernt försäkringsbolag som har blivit populärt bland svenska bilägare. De erbjuder en smidig och digital ansökningsprocess där du enkelt kan få en offert genom att ange ditt registreringsnummer och bilinformation på deras hemsida eller i appen. En av fördelarna med Hedvig är att de erbjuder bilförsäkringar utan bindningstid, vilket ger flexibilitet för att byta försäkringsbolag när som helst.

Hedvig har tre olika bilförsäkringsalternativ: trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. Trafikförsäkringen täcker personskador och skador på annans egendom. Halvförsäkringen inkluderar även skydd mot stöld, inbrott, brand, glasskador samt räddningsskydd och bärgning vid behov. Helförsäkringen täcker allt som trafikförsäkringen och halvförsäkringen redan täcker samt skydd för vagnskador.

En unik fördel med Hedvig är deras kristerapitjänst, som ingår i hel- och halvförsäkringarna. Om du eller dina passagerare skulle behöva behandling för psykisk ohälsa till följd av en trafikolycka eller rån, täcker försäkringen upp till tio terapisessioner per person hos en legitimerad psykolog i Sverige.

2. ICA Försäkring

ICA Försäkring är ett populärt försäkringsbolag som erbjuder bilförsäkringar till förmånliga priser. En fördel med ICA Försäkring är deras prisgaranti under de första fem åren. Det innebär att du behåller ditt ursprungliga pris i fem år, förutsatt att du inte har några skador under den perioden.

Utöver grundförsäkringarna kan du också välja till populära tillval hos ICA Försäkring. Ett exempel är Hyrbil, där du får ersättning för hyrbilskostnader om din bil behöver repareras efter en skada. ICA Försäkrings assistanstillägg erbjuder hjälp på vägen inom en timme för olika situationer som bensinstopp, urladdat batteri eller om du låser in dina nycklar i bilen. De erbjuder även ett självriskskydd som minskar självrisken för vagnskador eller ersätter hela självrisken, även om du skulle hamna i en kollision utomlands.

3. Gjensidige

Gjensidige är ett försäkringsbolag som erbjuder trafik-, halv- och helförsäkringar för Toyota Camry. De sticker ut från mängden genom att erbjuda flera tillägg som kan läggas till i försäkringen. Till exempel kan du få ett skydd mot parkeringsskador, djurkollisioner och skadegörelse. För skadegörelse kan du få ersättning upp till 6000 kronor om reparationskostnaderna överstiger 1000 kronor.

4. OKQ8 Försäkring

OKQ8 Försäkring erbjuder en fördelaktig tilläggspaket kallat BackUp Plus. Detta tillägg täcker nästan allt som kan hända längs vägen, inklusive skydd mot stöld, motorskador och tankning av fel drivmedel. För att kunna teckna BackUp Plus behöver du först ha en halv- eller helförsäkring hos OKQ8 Försäkring.

Olika typer av bilförsäkringar

Trafikförsäkring för Toyota Camry

När det gäller trafikförsäkringar täcker alla de nämnda försäkringsbolagen skador på annans egendom samt personskador. Det är ett lagkrav att ha en trafikförsäkring för att få köra din Toyota Camry.

Halvförsäkring för Toyota Camry

Halvförsäkringen är ett mellanalternativ som ger ett bredare skydd än trafikförsäkringen. Den inkluderar vanligtvis skydd mot stöld, inbrott, brand, glasskador samt räddningsskydd och bärgning vid behov.

Helförsäkring för Toyota Camry

Helförsäkringen ger det mest omfattande skyddet och inkluderar allt som trafikförsäkringen och halvförsäkringen täcker, samt skydd för vagnskador.

Vad kostar en försäkring för en Toyota Camry

Priset på en försäkring för en Toyota Camry varierar beroende på flera faktorer såsom bilmodell, ålder på bilen, din ålder och var du bor. För att få en exakt prisuppgift behöver du ange dina specifika uppgifter, som registreringsnummer och personnummer, på försäkringsbolagens hemsidor. Där får du sedan ett prisförslag baserat på din individuella situation.

Frågor & svar om försäkringar för Toyota Camry

Vilket försäkringsbolag har den bästa prisen för Toyota Camry?

Priserna för bilförsäkringar kan variera mellan olika försäkringsbolag och är beroende av flera faktorer. För att hitta det bästa priset för din Toyota Camry rekommenderas det att jämföra priser från olika försäkringsbolag genom att använda deras hemsida och ange dina personliga och fordonsrelaterade uppgifter.

Vilket försäkringsbolag erbjuder bäst skydd för Toyota Camry?

Alla nämnda försäkringsbolag erbjuder grundläggande skydd genom trafikförsäkringar samt tilläggstjänster för att utöka skyddet. Det bästa skyddet beror på dina individuella behov och preferenser. Det är viktigt att noggrant granska vad som ingår i varje försäkringsbolags erbjudanden och jämföra dem för att hitta det bästa skyddet för din Toyota Camry.

Vilket försäkringsbolag har den bästa kundservicen?

Hedvig, ICA Försäkring, Gjensidige, OKQ8 Försäkring brukar anses ha god kundservice.

Vilket försäkringsbolag är det snabbaste att ansöka om försäkring hos?

Både Hedvig och evoli nämndes som försäkringsbolag med snabba och enkla ansökningsprocesser. Båda erbjuder digitala plattformar, inklusive appar, där du kan ansöka om försäkring och få en offert snabbt.

Skaffa bilförsäkring