FÖRSÄKRING BIL logo

Bästa val av försäkring för Volvo S90 i oktober 2023

Vi har granskat och jämfört en mängd försäkringsbolag och presenterar här vår lista över de bästa bilförsäkringarna för Volvo S90.

Bästa bilförsäkring #1

På plats 1 hittar vi evoli.

Se pris

Bästa bilförsäkring #2

På plats 2 hittar vi Hedvig.

Se pris

Bästa bilförsäkring #3

På plats 3 hittar vi ICA Försäkring.

Se pris

Dessa företag erbjuder bäst bilförsäkring

Bästa bilförsäkringar för Volvo S90

1. evoli

evoli är ett försäkringsbolag som utmanar marknaden genom att erbjuda en snabb och smidig ansökningsprocess online. Genom deras användarvänliga app kan kunderna själva lägga till eller ta bort tillval efter behov. En unik förmån med evoli är deras "Ung förare"-tillval, som gör att förare under 24 år kan eliminera den förhöjda självrisken på tio procent. Deras digitala inriktning och flexibla tillval gör evoli till ett populärt alternativ för Volvo S90-ägare.

2. Hedvig

Hedvig är ett försäkringsbolag som har gjort sig känt för sitt moderna och digitala tillvägagångssätt. De erbjuder bilägare möjligheten att snabbt och enkelt få prisuppgifter via deras hemsida eller app. Hedvig erbjuder tre olika försäkringsalternativ: trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. Deras trafikförsäkring täcker personskador och skador på annans egendom. Halvförsäkringen inkluderar även skydd mot stöld, inbrott, brand och glasskador samt räddningsskydd och bärgning. Helförsäkringen täcker allt som trafikförsäkringen och halvförsäkringen gör, med tillägget av skydd för vagnskador. En unik förmån hos Hedvig är inkluderad kristerapi i deras hel- och halvförsäkringar, vilket kan vara till nytta vid eventuell psykisk ohälsa efter en trafikolycka eller ett rån.

3. ICA Försäkring

ICA Försäkring är ett populärt försäkringsbolag som erbjuder prisvärda bilförsäkringar. De erbjuder trafik-, halv- och helförsäkringar för Volvo S90. En fördel med ICA Försäkring är deras femårsprisgaranti, vilket innebär att försäkringspriset förblir detsamma under de första fem åren, förutsatt att inga skador inträffar under den perioden. Förutom grundläggande försäkringar erbjuder ICA Försäkring olika tillval som hyrbilsersättning och assistans vid vägproblem. Deras självriskskydd är också populärt, eftersom det kan minska eller täcka hela självrisken vid vagnskador, även vid kollisioner utomlands.

4. Gjensidige

Gjensidige är ett försäkringsbolag som erbjuder trafik-, halv- och helförsäkringar för Volvo S90. Vad som skiljer Gjensidige från många andra bolag är det breda utbudet av tillval de erbjuder. Kunden kan lägga till extra skydd mot parkeringsskador, djurkollisioner och skadegörelse. Vid skadegörelse kan man få upp till 6000 kronor i ersättning, förutsatt att reparationskostnaderna överstiger 1000 kronor. Med Gjensidiges flexibilitet kan man anpassa försäkringen efter sina individuella behov.

5. OKQ8 Försäkring

OKQ8 Försäkring erbjuder BackUp Plus, ett omfattande tilläggspaket som täcker nästan alla tänkbara situationer längs vägen. BackUp Plus inkluderar skydd mot stöld, motorskador och sanering av tanken vid felaktig tankning. För att teckna BackUp Plus behöver man först ha en halv- eller helförsäkring hos OKQ8 Försäkring. Detta tilläggspaket kan vara särskilt attraktivt för Volvo S90-ägare som vill ha omfattande skydd för sin bil.

Olika typer av bilförsäkringar

Trafikförsäkring för Volvo S90

Trafikförsäkringen är den grundläggande försäkringen som krävs enligt lag för alla bilar i Sverige. Den täcker personskador och skador på annans egendom vid en olycka där du är ansvarig. Alla de nämnda försäkringsbolagen erbjuder trafikförsäkringar för Volvo S90.

Halvförsäkring för Volvo S90

Halvförsäkringen erbjuder ett utökat skydd jämfört med trafikförsäkringen. Den inkluderar vanligtvis skydd mot stöld, inbrott, brand och glasskador. Vissa försäkringsbolag erbjuder även räddningsskydd och bärgning i sin halvförsäkring. För Volvo S90 kan du välja halvförsäkring hos Hedvig, ICA Försäkring, Gjensidige och OKQ8 Försäkring.

Helförsäkring för Volvo S90

Helförsäkringen ger det mest omfattande skyddet för din Volvo S90. Utöver skyddet som trafik- och halvförsäkringar erbjuder, inkluderar helförsäkringen oftast skydd för vagnskador. Du kan teckna helförsäkring hos Hedvig, ICA Försäkring, Gjensidige och OKQ8 Försäkring.

Vad kostar en försäkring för en Volvo S90

Priset på en bilförsäkring för en Volvo S90 kan variera beroende på flera faktorer, inklusive försäkringsbolag, försäkringsform, förarens ålder och körhistorik.

Frågor & svar om försäkringar för Volvo S90

Vilket försäkringsbolag är bäst för Volvo S90?

Svaret på den frågan beror på individuella preferenser och behov. evoli, Hedvig, ICA Försäkring, Gjensidige och OKQ8 Försäkring är alla populära alternativ med olika förmåner och tillval.

Vilken typ av försäkring behöver jag för min Volvo S90?

Det beror på dina önskemål och behov. Om du bara vill uppfylla lagens krav bör du ha en trafikförsäkring. Om du vill ha ytterligare skydd mot stöld och skador bör du överväga en halvförsäkring. För det mest omfattande skyddet, inklusive vagnskador, kan en helförsäkring vara det bästa alternativet.

Kan jag anpassa min försäkring för Volvo S90?

Ja, flera av försäkringsbolagen erbjuder olika tillval och tillägg som kan anpassas efter dina behov. Du kan lägga till extra skydd för specifika situationer eller bortse från tillval som inte är relevanta för dig.

Vad är den bästa försäkringen för unga förare med en Volvo S90?

evoli erbjuder ett speciellt tillval för unga förare som minskar den förhöjda självrisken för förare under 24 år. Det kan vara ett bra alternativ för unga Volvo S90-ägare som vill minska sina kostnader och ha en mer prisvärd försäkring.

Skaffa bilförsäkring