FÖRSÄKRING BIL logo

Bästa val av försäkring för Volvo V40 i april 2024

Vi har granskat och jämfört en mängd försäkringsbolag och presenterar här vår lista över de bästa bilförsäkringarna för Volvo V40.

Bästa bilförsäkring #1

På plats 1 hittar vi Hedvig.

Se pris

Bästa bilförsäkring #2

På plats 2 hittar vi ICA Försäkring.

Se pris

Bästa bilförsäkring #3

På plats 3 hittar vi Gjensidige.

Se pris

Dessa företag erbjuder bäst bilförsäkring

Bästa bilförsäkringar för Volvo V40

1. Hedvig

Hedvig är ett försäkringsbolag som har blivit populärt på marknaden genom sin moderna och digitala approach. De erbjuder tre olika bilförsäkringar: trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. En trafikförsäkring hos Hedvig inkluderar skydd mot personskador och skador på annans egendom. Om du väljer en halvförsäkring får du också skydd mot stöld, inbrott, brand och glasskador, samt räddningsskydd och bärgningstjänster. Helförsäkringen hos Hedvig täcker allt som trafikförsäkringen och halvförsäkringen erbjuder, samt skydd mot vagnskador. En unik fördel med Hedvig är att de inkluderar kristerapi i sina försäkringar, vilket kan vara till stor hjälp vid eventuell psykisk ohälsa efter en trafikolycka eller rån.

2. ICA Försäkring

ICA Försäkring är ett populärt försäkringsbolag som erbjuder förmånliga priser. De har olika försäkringstyper för din Volvo V40, inklusive trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. En fördel med ICA Försäkring är att de lovar att inte höja priset under de första fem åren, förutsatt att du inte gör några skadeanmälningar under den perioden. De erbjuder också olika tillval, såsom hyrbil och assistans på vägen, vilket kan vara användbart om du behöver ersättning för hyrbil vid reparation eller hjälp på vägen vid till exempel bensinstopp eller batteriproblem.

3. Gjensidige

Gjensidige är ett försäkringsbolag som erbjuder trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring för din Volvo V40. Vad som gör Gjensidige unikt är det breda utbudet av tillval de erbjuder. Du kan lägga till tillval som skydd mot parkeringsskador, djurkollision och skadegörelse. Till exempel kan du få ersättning på upp till 6000 kronor för skadegörelse, förutsatt att reparationen kostar mer än 1000 kronor. Genom att välja Gjensidige kan du anpassa din försäkring utifrån dina specifika behov och få ett skräddarsytt skydd för din Volvo V40.

4. OKQ8 Försäkring

OKQ8 Försäkring erbjuder en förmånlig försäkring för din Volvo V40 med ett tilläggspaket som heter BackUp Plus. Detta tilläggspaket täcker i stort sett alla eventualiteter längs vägen och inkluderar bland annat skydd mot stöld, motorskador och felbränslefyllning. För att få teckna BackUp Plus behöver du först ha en halv- eller helförsäkring hos OKQ8 Försäkring. Genom att välja OKQ8 Försäkring kan du få ett omfattande skydd för din Volvo V40.

Olika typer av bilförsäkringar

Trafikförsäkring för Volvo V40

När det gäller trafikförsäkringar för Volvo V40 erbjuder alla de nämnda försäkringsbolagen detta skydd. Trafikförsäkringen är den lagstadgade grundförsäkringen som täcker personskador och skador på annans egendom vid en eventuell olycka. Genom att välja något av dessa försäkringsbolag kan du vara säker på att du har det grundläggande skyddet för din Volvo V40 på vägarna.

Halvförsäkring för Volvo V40

Om du vill ha ett bredare skydd för din Volvo V40 kan du välja en halvförsäkring. En halvförsäkring inkluderar vanligtvis trafikförsäkringen samt skydd mot stöld, inbrott, brand och glasskador. Hos Hedvig, ICA Försäkring, Gjensidige och OKQ8 Försäkring kan du hitta halvförsäkringar som passar din Volvo V40 och ger dig extra trygghet på vägen.

Helförsäkring för Volvo V40

För ett ännu mer omfattande skydd kan du välja en helförsäkring för din Volvo V40. En helförsäkring inkluderar vanligtvis trafikförsäkringen, skydd mot stöld, inbrott, brand, glasskador samt skydd för vagnskador. Hedvig och Gjensidige erbjuder helförsäkringar som kan passa dina behov och ge dig ett komplett skydd för din Volvo V40.

Vad kostar en försäkring för en Volvo V40

Priset på en försäkring för en Volvo V40 kan variera beroende på flera faktorer såsom bilmodell, ålder på bilen, ägarens ålder och bostadsort. För att få en exakt prisuppgift behöver du gå in på försäkringsbolagens hemsidor och ange dina specifika uppgifter, såsom registreringsnummer och personnummer. Därefter får du ett prisförslag baserat på din individuella situation och försäkringsbehov.

Frågor & svar om försäkringar för Volvo V40

Vilket försäkringsbolag är det billigaste alternativet för en Volvo V40?

Priset på försäkringen kan variera beroende på dina individuella faktorer. För att hitta det billigaste alternativet bör du jämföra försäkringsbolagens priser genom att ange dina uppgifter på deras hemsidor.

Vilket försäkringsbolag erbjuder den bästa täckningen för Volvo V40?

Alla de nämnda försäkringsbolagen erbjuder olika nivåer av täckning för Volvo V40. Det är viktigt att jämföra vad som ingår i försäkringarna och välja det som bäst passar dina behov.

Kan jag lägga till tillval i min bilförsäkring?

Ja, de flesta försäkringsbolag erbjuder olika tillval som du kan lägga till i din bilförsäkring för att skräddarsy den efter dina behov. Tillvalen kan variera mellan olika försäkringsbolag.

Hur länge kan jag teckna en försäkring hos Hedvig?

Hos Hedvig kan du teckna en bilförsäkring utan bindningstid. Det innebär att du kan byta försäkring när som helst utan att behöva vänta till förfallodagen.

Skaffa bilförsäkring