FÖRSÄKRING BIL logo

Bästa val av försäkring för Volkswagen Arteon i februari 2024

Vi har granskat och jämfört en mängd försäkringsbolag och presenterar här vår lista över de bästa bilförsäkringarna för Volkswagen Arteon.

Bästa bilförsäkring #1

På plats 1 hittar vi Hedvig.

Se pris

Bästa bilförsäkring #2

På plats 2 hittar vi ICA Försäkring.

Se pris

Bästa bilförsäkring #3

På plats 3 hittar vi Gjensidige.

Se pris

Dessa företag erbjuder bäst bilförsäkring

Bästa bilförsäkringar för Volkswagen Arteon

1. Hedvig

Hedvig är ett försäkringsbolag som har blivit populärt bland svenska bilägare på grund av sin moderna och digitala approach. Hos Hedvig kan du enkelt få en offert för din bilförsäkring genom att ange ditt registreringsnummer och annan relevant information på deras hemsida eller i deras app. Detta ger dig möjlighet att se priset direkt utan att behöva vänta till förfallodagen för att byta försäkring.

Hedvig erbjuder tre olika bilförsäkringar: trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. Trafikförsäkringen täcker personskador och skador på annans egendom. Halvförsäkringen inkluderar även skydd mot stöld, inbrott, brand och glasskador samt räddningsskydd och bärgning. Helförsäkringen täcker allt som trafikförsäkringen och halvförsäkringen redan inkluderar, samt skydd mot vagnskador.

En unik fördel med Hedvig är deras kristerapitjänst, som ingår i både helförsäkringen och halvförsäkringen. Om du skulle vara inblandad i en trafikolycka eller utsättas för rån kan du få behandling av en legitimerad psykolog i Sverige. Hedvig täcker upp till tio terapisessioner per person som omfattas av försäkringen under en period av maximalt 12 månader.

2. ICA Försäkring

ICA Försäkring är ett populärt försäkringsbolag som erbjuder konkurrenskraftiga priser på sina bilförsäkringar. En fördel med ICA Försäkring är deras prisgaranti, vilket innebär att de lovar att inte höja priset under de första fem åren förutsatt att du inte har några skador under den perioden.

Utöver grundläggande trafik-, halv- och helförsäkringar kan du även välja till olika tillval hos ICA Försäkring. Ett populärt tillval är Hyrbil, som ger dig ersättning för hyrbilskostnader om din bil blir skadad och behöver repareras. ICA Försäkring erbjuder även assistansservice inom en timme vid olika situationer, såsom bensinstopp, urladdat batteri eller låsta nycklar i bilen. Dessutom kan du välja självriskskydd, vilket minskar eller täcker hela självrisken för vagnskador, även vid kollisioner utomlands.

3. Gjensidige

Gjensidige är ett försäkringsbolag som erbjuder trafik-, halv- och helförsäkringar för din Volkswagen Arteon. Vad som gör Gjensidige unikt är deras breda utbud av tilläggstjänster. Till exempel kan du välja till skydd mot parkeringsskador, djurkollision och skadegörelse. Skyddet för skadegörelse täcker upp till 6000 kronor i ersättning för reparationer som överstiger 1000 kronor.

4. OKQ8 Försäkring

OKQ8 Försäkring erbjuder ett förmånligt tilläggspaket kallat BackUp Plus för Volkswagen Arteon-ägare. Detta tillägg täcker i princip alla situationer längs vägen, inklusive stöld, motorskador och sanering av tanken om du tankar fel drivmedel. För att teckna BackUp Plus behöver du först ha en halv- eller helförsäkring hos OKQ8 Försäkring.

Olika typer av bilförsäkringar

Trafikförsäkring för Volkswagen Arteon

En trafikförsäkring är ett lagkrav för alla ägare av en Volkswagen Arteon i Sverige. Trafikförsäkringen täcker skador som du orsakar på andra personer eller deras egendom. Priset på trafikförsäkringen kan variera beroende på faktorer som modell och ålder på din bil samt ditt eget ålder och var du bor.

Halvförsäkring för Volkswagen Arteon

En halvförsäkring är ett mellanalternativ som ger dig ett utökat skydd jämfört med enbart trafikförsäkringen. Halvförsäkringen inkluderar vanligtvis skydd mot stöld, inbrott, brand och glasskador samt räddningsskydd och bärgning.

Helförsäkring för Volkswagen Arteon

En helförsäkring är den mest omfattande försäkringen för din Volkswagen Arteon och täcker vanligtvis både trafikförsäkringen och halvförsäkringens skydd. Helförsäkringen inkluderar även skydd mot vagnskador.

Vad kostar en försäkring för en Volkswagen Arteon

Priset på en försäkring för en Volkswagen Arteon kan variera beroende på flera faktorer, inklusive bilmodell, ålder och din egen ålder samt var du bor. För att få exakt prisinformation kan du besöka försäkringsbolagens webbplatser och ange ditt registreringsnummer och personnummer för att få en anpassad offert baserat på din specifika situation.

Frågor & svar om försäkringar för Volkswagen Arteon

Vilket försäkringsbolag är det billigaste för en Volkswagen Arteon?

Priserna på försäkringar kan variera, så det bästa sättet att hitta det billigaste alternativet är att gå in på försäkringsbolagens hemsidor och ange dina uppgifter för att få anpassade offertar.

Vilket försäkringsbolag har bäst tillval för en Volkswagen Arteon?/h3>

ICA Försäkring, Gjensidige och evoli erbjuder olika tillval och tilläggstjänster för att anpassa din försäkring efter dina behov och önskemål.

Vad är fördelen med Hedvigs kristerapitjänst?

Hedvigs kristerapitjänst erbjuder behandling av legitimerad psykolog i Sverige för att hjälpa dig och eventuella passagerare att behandla psykisk ohälsa efter en trafikolycka eller rån. Detta kan vara till stor hjälp för att hantera och återhämta sig från sådana traumatiska händelser.

Vilket försäkringsbolag erbjuder bäst skydd vid skador utomlands?

ICA Försäkring och Hedvig erbjuder båda skydd vid vagnskador utomlands, vilket kan vara särskilt värdefullt om du planerar en bilsemester utanför Sverige. Kontrollera dock de specifika villkoren och begränsningarna för att se vilket försäkringsbolag som passar dina behov bäst.

Skaffa bilförsäkring