FÖRSÄKRING BIL logo

Bästa val av försäkring för Volkswagen Caddy i februari 2024

Vi har granskat och jämfört en mängd försäkringsbolag och presenterar här vår lista över de bästa bilförsäkringarna för Volkswagen Caddy.

Bästa bilförsäkring #1

På plats 1 hittar vi Hedvig.

Se pris

Bästa bilförsäkring #2

På plats 2 hittar vi ICA Försäkring.

Se pris

Bästa bilförsäkring #3

På plats 3 hittar vi Gjensidige.

Se pris

Dessa företag erbjuder bäst bilförsäkring

Bästa bilförsäkringar för Volkswagen Caddy

1. Hedvig

Hedvig är ett modernt försäkringsbolag som erbjuder enkelhet och flexibilitet. De erbjuder trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. Med deras trafikförsäkring får du grundläggande skydd mot personskador och skador på annans egendom. Halvförsäkringen inkluderar skydd mot stöld, inbrott, brand och glasskador, samt räddningsskydd och bärgning. Helförsäkringen täcker allt som trafikförsäkringen och halvförsäkringen redan täcker, och inkluderar dessutom skydd för vagnskador. En unik förmån hos Hedvig är deras kristerapi, som erbjuds vid trafikolyckor eller rån och inkluderar behandling av en legitimerad psykolog i upp till tio sessioner per person utan självrisk.

2. ICA Försäkring

ICA Försäkring är ett populärt försäkringsbolag som erbjuder bra priser och flera förmånliga tillval. De erbjuder trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. En unik förmån hos ICA Försäkring är deras femårsprisgaranti, vilket innebär att priset inte höjs under de första fem åren, förutsatt att inga skador inträffar. Tillval som Hyrbil ger dig ersättning för hyrbilskostnader med 75 procent av dygns- och kilometerkostnader. De erbjuder även assistanstillägg för snabb hjälp på vägen och självriskskydd som kan minska eller täcka självrisken vid skador.

3. Gjensidige

Gjensidige är ett försäkringsbolag som erbjuder trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. De erbjuder också ett pluspaket där du kan lägga till olika tillägg. Gjensidige sticker ut genom att erbjuda fler tillägg än många andra försäkringsbolag. Du kan till exempel lägga till skydd mot parkeringsskador, djurkollision och skadegörelse. De erbjuder också ersättning för reparationer vid skadegörelse upp till 6000 kronor, förutsatt att reparationen överstiger 1000 kronor.

4. OKQ8 Försäkring

OKQ8 Försäkring erbjuder BackUp Plus-tilläggspaketet, som ger ett omfattande skydd längs vägen. Det täcker bland annat stöld, motorskador och tankning av fel drivmedel. För att teckna BackUp Plus behöver du först ha en halv- eller helförsäkring hos OKQ8 Försäkring.

Olika typer av bilförsäkringar

Trafikförsäkring för Volkswagen Caddy

En trafikförsäkring är lagstadgad och ett minimikrav för att köra din Volkswagen Caddy i Sverige. Den täcker skador som du orsakar på andra personer och deras egendom vid en olycka. Trafikförsäkringen ansvarar inte för skador på din egen bil eller eventuella personskador på dig själv. Det är viktigt att komma ihåg att trafikförsäkringen inte täcker alla risker, och det kan vara fördelaktigt att komplettera med ytterligare försäkringar för att skydda dig och din bil mer heltäckande.

Halvförsäkring för Volkswagen Caddy

En halvförsäkring ger ett utökat skydd jämfört med trafikförsäkringen. Den inkluderar vanligtvis skydd mot stöld, inbrott, brand, glasskador samt räddningsskydd och bärgning vid behov. Halvförsäkringen kan vara ett bra alternativ om du vill ha ett mer omfattande skydd för din Volkswagen Caddy utan att betala för en helförsäkring.

Helförsäkring för Volkswagen Caddy

En helförsäkring ger det mest omfattande skyddet för din Volkswagen Caddy. Utöver trafik- och halvförsäkringens skydd täcker en helförsäkring också skador på din egen bil, till exempel vid kollision, olycka eller skadegörelse. Detta kan vara fördelaktigt om du vill ha ett högre skydd för din bil och inte vill bekymra dig för kostnaderna för reparationer vid eventuella skador.

Vad kostar en försäkring för en Volkswagen Caddy

Priset på en försäkring för en Volkswagen Caddy varierar beroende på flera faktorer. Faktorer som kan påverka priset inkluderar bilmodell, ålder på bilen och ägaren samt var du bor. För att få en exakt prisuppgift är det bäst att gå in på försäkringsbolagens hemsidor och fylla i dina uppgifter, inklusive registreringsnummer för bilen och ditt personnummer. Då kommer du att få ett prisförslag baserat på din specifika situation.

Frågor & svar om försäkringar för Volkswagen Caddy

Vilken försäkring passar bäst för en Volkswagen Caddy?

Svaret beror på dina individuella behov och preferenser. Om du vill ha ett enkelt och flexibelt alternativ kan Hedvig vara ett bra val. Om du är ute efter bra priser och förmånliga tillval kan ICA Försäkring vara ett alternativ att överväga. Gjensidige erbjuder ett omfattande tillvalspaket, medan evoli och OKQ8 Försäkring fokuserar på digitala lösningar och specifika tillval.

Vilken försäkring täcker bäst skador på min Volkswagen Caddy?

Helförsäkringen ger det mest omfattande skyddet för din Volkswagen Caddy och täcker även skador på din egen bil. Det är viktigt att läsa igenom försäkringsvillkoren noggrant för att förstå exakt vad som täcks.

Vad är skillnaden mellan trafik-, halv- och helförsäkring?

Trafikförsäkring är lagstadgad och täcker skador som du orsakar på andra personer och deras egendom vid en olycka. Halvförsäkring inkluderar vanligtvis skydd mot stöld, inbrott, brand, glasskador samt räddningsskydd och bärgning. Helförsäkring täcker allt som trafik- och halvförsäkringen täcker och inkluderar även skador på din egen bil.

Vad är fördelen med att välja en digital försäkringslösning?

Digitala försäkringsbolag som Hedvig och evoli erbjuder enkelhet och flexibilitet. Du kan snabbt och smidigt ansöka om försäkringar online och hantera dina försäkringsärenden via appar. Detta sparar tid och gör det bekvämt att hantera din försäkring när det passar dig.

Skaffa bilförsäkring