FÖRSÄKRING BIL logo

Bästa val av försäkring för VW Caravelle i april 2024

Vi har granskat och jämfört en mängd försäkringsbolag och presenterar här vår lista över de bästa bilförsäkringarna för VW Caravelle.

Bästa bilförsäkring #1

På plats 1 hittar vi Hedvig.

Se pris

Bästa bilförsäkring #2

På plats 2 hittar vi ICA Försäkring.

Se pris

Bästa bilförsäkring #3

På plats 3 hittar vi Gjensidige.

Se pris

Dessa företag erbjuder bäst bilförsäkring

Bästa bilförsäkringar för VW Caravelle

1. Hedvig

Hedvig är ett försäkringsbolag som utmanar de etablerade aktörerna genom sin moderna och digitala approach. Hedvig erbjuder tre olika bilförsäkringar: trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. Trafikförsäkringen ger grundläggande skydd mot personskador och skador på annans egendom. Halvförsäkringen inkluderar även skydd mot stöld, inbrott, brand och glasskador, samt räddningsskydd och bärgningshjälp. Helförsäkringen täcker allt som trafik- och halvförsäkringarna inkluderar, samt skydd mot vagnskador.

En unik fördel med Hedvig är att de erbjuder kristerapi som en del av hel- eller halvförsäkringen. Detta skydd hjälper till att behandla psykisk ohälsa till följd av en trafikolycka eller rån. Kristerapin omfattar behandling av legitimerade psykologer i Sverige, och Hedvig står för upp till tio terapisessioner per person som omfattas av försäkringen.

2. ICA Försäkring

ICA Försäkring är ett populärt försäkringsbolag som erbjuder förmånliga priser på bilförsäkringar. De erbjuder trafik-, halv- och helförsäkring för VW Caravelle. En unik fördel med ICA Försäkring är deras femårsprisgaranti. Det innebär att de lovar att inte höja priset under de första fem åren, förutsatt att inga skador inträffar under den perioden.

ICA Försäkring erbjuder även flera tillvalsmöjligheter. Ett populärt tillval är Hyrbil, där du kan få ersättning för hyrbilskostnader om din bil blir skadad och behöver repareras. De erbjuder även assistans inom en timme vid behov, till exempel vid bensinstopp, batteriproblem eller om du låser in dina nycklar i bilen. Dessutom finns möjligheten att minska självrisken för vagnskador eller ersätta hela självrisken genom ett tillval.

3. Gjensidige

Gjensidige är ett försäkringsbolag som erbjuder trafik-, halv- och helförsäkringar för VW Caravelle. Vad som sticker ut med Gjensidige är deras omfattande utbud av tillval. Du kan till exempel lägga till skydd mot parkeringsskador, djurkollision och skadegörelse. Vid skadegörelse kan du få upp till 6000 kronor i ersättning, förutsatt att reparationen överstiger 1000 kronor.

4. OKQ8 Försäkring

OKQ8 Försäkring erbjuder ett tilläggspaket som heter BackUp Plus, vilket ger ett omfattande skydd längs vägen. Det täcker bland annat stöld, motorskador och sanering av tanken vid fel tankning. För att kunna teckna BackUp Plus behöver du först ha en halv- eller helförsäkring hos OKQ8 Försäkring.

Olika typer av bilförsäkringar

Trafikförsäkring för VW Caravelle

Trafikförsäkringen är den lagstadgade försäkringen som alla fordon i Sverige måste ha. Den täcker personskador och skador på annans egendom vid en olycka som du orsakar med din VW Caravelle. Priset för trafikförsäkringen kan variera beroende på faktorer som modell, ålder på bilen och din ålder som ägare.

Halvförsäkring för VW Caravelle

Halvförsäkringen inkluderar trafikförsäkringen och ger extra skydd mot till exempel stöld, inbrott, brand och glasskador. Den kan också omfatta räddningsskydd och hjälp med bärgning.

Helförsäkring för VW Caravelle

Helförsäkringen ger det mest omfattande skyddet för din VW Caravelle. Den inkluderar trafikförsäkringen och halvförsäkringen samt skydd mot vagnskador.

Vad kostar en försäkring för en VW Caravelle

Priset på en försäkring för en VW Caravelle kan variera beroende på flera faktorer. Modellen och åldern på bilen samt din ålder som ägare spelar en roll i beräkningen av försäkringskostnaden. För att få en exakt prisuppgift för din specifika situation är det bäst att besöka försäkringsbolagens hemsidor och ange dina uppgifter, såsom registreringsnummer och personnummer. Då får du ett prisförslag baserat på din specifika situation.

Frågor & svar om försäkringar för VW Caravelle

Vilket försäkringsbolag är billigast för en VW Caravelle?

Priset på försäkringen beror på flera faktorer och kan variera mellan olika försäkringsbolag. För att hitta det billigaste alternativet är det bäst att jämföra priserna hos olika försäkringsbolag genom att ange dina uppgifter på deras hemsidor.

Vilken försäkringstyp är lämpligast för en VW Caravelle?

Vilken försäkringstyp som är lämpligast beror på dina egna behov och önskemål. Trafikförsäkringen är obligatorisk och bör ingå. Halvförsäkringen ger ett utökat skydd och helförsäkringen ger det mest omfattande skyddet. Du bör överväga vilket skydd du känner dig trygg med och vilken nivå av försäkring du har råd med.

Vilka tillval är viktiga att ha för en VW Caravelle?

Det beror på dina preferenser och behov. Vissa vanliga tillval är skydd mot stöld, assistans vid väghjälp och skydd mot vagnskador. Om du planerar att köra mycket utomlands kan ett tillval som täcker kollisionsskador utomlands vara värdefullt.

Vilket försäkringsbolag är mest populärt för VW Caravelle?

Populariteten hos försäkringsbolag kan variera över tid och baseras på olika faktorer. ICA Försäkring, Hedvig, Gjensidige, evoli och OKQ8 Försäkring är alla populära alternativ för VW Caravelle-försäkringar i Sverige. Det bästa valet beror på dina personliga preferenser och behov.

Skaffa bilförsäkring