FÖRSÄKRING BIL logo

Bästa val av försäkring för Volkswagen Crafter i april 2024

Vi har granskat och jämfört en mängd försäkringsbolag och presenterar här vår lista över de bästa bilförsäkringarna för Volkswagen Crafter.

Bästa bilförsäkring #1

På plats 1 hittar vi Hedvig.

Se pris

Bästa bilförsäkring #2

På plats 2 hittar vi ICA Försäkring.

Se pris

Bästa bilförsäkring #3

På plats 3 hittar vi Gjensidige.

Se pris

Dessa företag erbjuder bäst bilförsäkring

Bästa bilförsäkringar för Volkswagen Crafter

1. Hedvig

Hedvig är ett modernt försäkringsbolag som har gjort sig känt för att erbjuda enkelhet och flexibilitet. De erbjuder tre olika försäkringsalternativ för din Volkswagen Crafter: trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. Hedvig utmärker sig genom att erbjuda digitala tjänster där du kan få en direkt prisuppskattning på deras hemsida eller i deras app. Dessutom kan du byta försäkring omedelbart utan bindningstid, vilket ger dig extra flexibilitet.

2. ICA Försäkring

ICA Försäkring är ett populärt försäkringsbolag som erbjuder konkurrenskraftiga priser. De erbjuder trafik-, halv- och helförsäkring för din Volkswagen Crafter. En unik fördel med ICA Försäkring är deras femåriga prisgaranti, vilket innebär att priset inte höjs under de första fem åren, förutsatt att du inte har några skador under den perioden. De erbjuder också populära tillval som hyrbilsersättning och assistans på vägen inom en timme.

3. Gjensidige

Gjensidige är ett försäkringsbolag som erbjuder omfattande försäkringsalternativ för din Volkswagen Crafter. De erbjuder trafik-, halv- och helförsäkring, samt ett pluspaket där du kan lägga till olika tillval. Gjensidige sticker ut genom att erbjuda fler tillval än många andra bolag. Till exempel kan du lägga till skydd mot parkeringsskador, djurkollision och skadegörelse. Med deras breda utbud av tillval kan du anpassa din försäkring efter dina specifika behov.

4. OKQ8 Försäkring

OKQ8 Försäkring erbjuder en hel del fördelar för Volkswagen Crafter-ägare. Deras bästa tilläggspaket, BackUp Plus, täcker i princip alla eventualiteter längs vägen. Det inkluderar även skydd mot stöld, motorskador och sanering av tanken om du skulle råka tanka fel drivmedel. För att kunna teckna BackUp Plus behöver du först ha en halv- eller helförsäkring hos OKQ8 Försäkring.

Olika typer av bilförsäkringar

Trafikförsäkring för Volkswagen Crafter

Trafikförsäkringen är den grundläggande försäkringen som krävs enligt lag för att få köra din Volkswagen Crafter på svenska vägar. Den täcker skador på andra fordon och personskador som kan uppstå i en olycka där du är ansvarig. Trafikförsäkringen är liknande hos de flesta försäkringsbolag och kan köpas separat eller som en del av en större försäkring.

Halvförsäkring för Volkswagen Crafter

Halvförsäkringen erbjuder utökat skydd jämfört med trafikförsäkringen. Utöver skyddet för skador på andra fordon och personskador täcker halvförsäkringen vanligtvis även stöld, brand, glas- och räddningsskydd. Detta gör att du har ett bredare skydd för din Volkswagen Crafter i olika situationer.

Helförsäkring för Volkswagen Crafter

Helförsäkringen är den mest omfattande försäkringen för din Volkswagen Crafter och inkluderar allt som trafik- och halvförsäkringen täcker. Dessutom täcker helförsäkringen vagnskador, vilket innebär att du får skydd även om du själv orsakar skador på din egen bil.

Vad kostar en försäkring för en Volkswagen Crafter

Priset på en försäkring för en Volkswagen Crafter kan variera beroende på flera faktorer. Faktorer som kan påverka priset inkluderar modell och ålder på bilen, ålder på ägaren samt var du bor. För att få en exakt prisuppgift behöver du gå in på försäkringsbolagens hemsidor och fylla i dina uppgifter, som registreringsnummer för bilen och ditt personnummer. Därefter får du ett prisförslag som baseras på din specifika situation.

Frågor & svar om försäkringar för Volkswagen Crafter

Vilket försäkringsbolag är billigast för Volkswagen Crafter?

Priset på en försäkring kan variera beroende på flera faktorer, såsom modell och ålder på bilen samt dina personuppgifter. För att hitta det billigaste alternativet för din Volkswagen Crafter bör du jämföra priser från olika försäkringsbolag och ange dina specifika uppgifter.

Kan jag lägga till tillval i min försäkring?

Ja, de flesta försäkringsbolag erbjuder olika tillval som du kan lägga till i din försäkring för att få extra skydd. Tillvalen kan variera mellan olika bolag, så det är viktigt att läsa igenom villkoren och se vilka tillval som erbjuds för din Volkswagen Crafter.

Vad är fördelen med en helförsäkring jämfört med en halvförsäkring?

En helförsäkring ger ett bredare skydd än en halvförsäkring. Med en helförsäkring täcks även skador på din egen bil, oavsett om du orsakade dem eller om de orsakades av en annan part. Det ger dig en större trygghet och ett mer omfattande skydd för din Volkswagen Crafter.

Kan jag ändra min försäkring om jag inte är nöjd?

Ja, om du inte är nöjd med din nuvarande försäkring kan du välja att byta till en annan försäkringsleverantör. Vissa bolag erbjuder också flexibla avtalsvillkor, vilket innebär att du kan ändra din försäkring när som helst utan bindningstid.

Skaffa bilförsäkring