FÖRSÄKRING BIL logo

Bästa val av försäkring för Volkswagen Kombi i mars 2024

Vi har granskat och jämfört en mängd försäkringsbolag och presenterar här vår lista över de bästa bilförsäkringarna för Volkswagen Kombi.

Bästa bilförsäkring #1

På plats 1 hittar vi Hedvig.

Se pris

Bästa bilförsäkring #2

På plats 2 hittar vi ICA Försäkring.

Se pris

Bästa bilförsäkring #3

På plats 3 hittar vi Gjensidige.

Se pris

Dessa företag erbjuder bäst bilförsäkring

Bästa bilförsäkringar för Volkswagen Kombi

1. Hedvig

Hedvig är ett försäkringsbolag som har utmärkt sig på marknaden genom sitt innovativa och digitala tillvägagångssätt. En av fördelarna med Hedvig är att du kan få en prisuppgift direkt på deras hemsida eller i deras app genom att ange ditt registreringsnummer och bilinformation. De erbjuder tre olika försäkringsalternativ: trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. Dessutom inkluderar deras hel- och halvförsäkringar även ett unikt skydd för kristerapi om du eller dina passagerare skulle behöva behandling för psykisk ohälsa till följd av en trafikolycka eller rån.

2. ICA Försäkring

ICA Försäkring är ett populärt försäkringsbolag som erbjuder förmånliga bilförsäkringar. Du kan välja mellan trafik-, halv- och helförsäkring hos ICA Försäkring. En unik fördel med ICA Försäkring är deras femåriga prisgaranti, vilket innebär att de inte kommer att höja priset under de första fem åren, förutsatt att du inte har några skador under den perioden. De erbjuder också tillval som hyrbilsersättning och assistansservice som kan vara användbara.

3. Gjensidige

Gjensidige är ett försäkringsbolag som sticker ut genom att erbjuda ett brett utbud av tilläggstjänster. Förutom trafik-, halv- och helförsäkring kan du lägga till olika tillval, såsom skydd mot parkeringsskador, djurkollision och skadegörelse. De erbjuder också ersättning upp till 6000 kronor för skadegörelse, förutsatt att reparationerna överstiger 1000 kronor.

4. OKQ8 Försäkring

OKQ8 Försäkring erbjuder en hel del fördelar för Volkswagen Kombi-ägare. En av de främsta fördelarna är deras tilläggspaket "BackUp Plus", som ger omfattande skydd längs vägen. Det täcker även stöld, motorskador och sanering av tanken vid felaktig tankning. För att kunna teckna BackUp Plus måste du först ha en halv- eller helförsäkring hos OKQ8 Försäkring.

Olika typer av bilförsäkringar

Trafikförsäkring för Volkswagen Kombi

När du äger en Volkswagen Kombi är det lagstadgat att ha en trafikförsäkring. Trafikförsäkringen skyddar dig ekonomiskt om du skulle orsaka skador på andra personer eller deras egendom med din bil. Den täcker inte skador på din egen bil. Samtliga av de nämnda försäkringsbolagen erbjuder trafikförsäkring för din Volkswagen Kombi. Priserna kan variera beroende på faktorer som modell, ålder på bilen och din egen ålder samt var du bor.

Halvförsäkring för Volkswagen Kombi

En halvförsäkring ger dig ett större skydd än enbart trafikförsäkringen. Den täcker vanligtvis skador på din bil som orsakas av brand, stöld, inbrott, glasrutor, samt vagnskador. Dessutom kan det inkludera räddningsskydd och bärgningstjänster vid behov.

Helförsäkring för Volkswagen Kombi

En helförsäkring ger det mest omfattande skyddet för din Volkswagen Kombi. Utöver det som täcks av trafik- och halvförsäkringar inkluderar helförsäkringen normalt även vagnskador på din egen bil.

Vad kostar en försäkring för en Volkswagen Kombi

Priset på en bilförsäkring för en Volkswagen Kombi kan variera beroende på flera faktorer, inklusive modell och ålder på din bil samt din egen ålder och var du bor. För att få en exakt prisuppgift kan du besöka försäkringsbolagens hemsidor och ange dina uppgifter, som registreringsnummer för bilen och ditt personnummer. Du kommer då få ett prisförslag som baseras på din specifika situation.

Frågor & svar om försäkringar för Volkswagen Kombi

Vilket försäkringsbolag är billigast för en Volkswagen Kombi?

Priset på en försäkring beror på flera individuella faktorer, såsom bilmodell, ålder och din egen ålder samt var du bor. För att hitta det billigaste alternativet är det bäst att jämföra försäkringsbolagens erbjudanden genom att besöka deras hemsidor och få prisuppgifter baserat på dina specifika uppgifter.

Vilket försäkringsbolag erbjuder bäst skydd för en Volkswagen Kombi?

Hedvig, ICA Försäkring, Gjensidige, OKQ8 Försäkring är alla försäkringsbolag som erbjuder olika försäkringsalternativ för Volkswagen Kombi. Vilket som är bäst beror på dina individuella behov och preferenser.

Kan jag lägga till extra tillval i min försäkring för Volkswagen Kombi?

Ja, flera av försäkringsbolagen erbjuder olika tillval för att anpassa försäkringen efter dina behov. Tillval kan inkludera skydd mot parkeringsskador, assistansservice, hyrbilsersättning och mer.

Vad är fördelarna med att välja en digitalt inriktad försäkringsleverantör?

Försäkringsbolag med digital inriktning, som Hedvig och evoli, erbjuder fördelar som en smidig ansökningsprocess online och möjligheten att själv hantera och anpassa försäkringen genom appar eller användarvänliga plattformar.

Skaffa bilförsäkring