FÖRSÄKRING BIL logo

Bästa val av försäkring för Volkswagen Passat i april 2024

Vi har granskat och jämfört en mängd försäkringsbolag och presenterar här vår lista över de bästa bilförsäkringarna för Volkswagen Passat.

Bästa bilförsäkring #1

På plats 1 hittar vi Hedvig.

Se pris

Bästa bilförsäkring #2

På plats 2 hittar vi ICA Försäkring.

Se pris

Bästa bilförsäkring #3

På plats 3 hittar vi Gjensidige.

Se pris

Dessa företag erbjuder bäst bilförsäkring

Bästa bilförsäkringar för Volkswagen Passat

1. Hedvig

Hedvig är ett modernt försäkringsbolag som erbjuder en smidig digital upplevelse för sina kunder. Hedvig ger dig möjlighet att enkelt få en prisuppskattning direkt på deras webbplats eller app genom att fylla i ditt registreringsnummer och bilinformation. De erbjuder tre olika bilförsäkringar: trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. Trafikförsäkringen täcker personskador och skador på annans egendom, medan halvförsäkringen inkluderar skydd mot stöld, inbrott, brand och glasskador. Helförsäkringen täcker alla dessa aspekter och inkluderar även skydd för vagnskador. En unik fördel med Hedvig är att de erbjuder kristerapi som en del av sina hel- och halvförsäkringar, vilket kan vara till hjälp efter en trafikolycka eller rån.

2. ICA Försäkring

ICA Försäkring är ett populärt försäkringsbolag som erbjuder bra priser och olika försäkringsalternativ för Volkswagen Passat-ägare. Du kan välja mellan trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. En unik fördel med ICA Försäkring är deras femårsprislås, vilket innebär att de lovar att inte höja priset under de första fem åren om du inte får några skador. ICA Försäkring erbjuder också populära tillval som hyrbil och assistanstillägg för hjälp på vägen inom en timme vid behov.

3. Gjensidige

Gjensidige är ett försäkringsbolag som erbjuder trafik-, halv- och helförsäkring för din Volkswagen Passat. En fördel med Gjensidige är att de erbjuder fler tillval än många andra försäkringsbolag. Du kan till exempel lägga till skydd mot parkeringsskador, djurkollision och skadegörelse. Gjensidige har ett bredare utbud av tillägg som kan anpassas efter dina specifika behov.

4. OKQ8 Försäkring

OKQ8 Försäkring erbjuder ett förmånligt tilläggspaket kallat BackUp Plus för Volkswagen Passat-ägare. Detta tillägg täcker en rad olika situationer som kan uppstå längs vägen, inklusive stöld, motorskador och tankning av fel drivmedel. För att kunna teckna BackUp Plus behöver du först ha en halv- eller helförsäkring hos OKQ8 Försäkring.

Olika typer av bilförsäkringar

Trafikförsäkring för Volkswagen Passat

En trafikförsäkring är ett lagkrav i Sverige och täcker personskador och skador på annans egendom vid en olycka där du är ansvarig. Samtliga försäkringsbolag som nämns ovan erbjuder trafikförsäkringar för din Volkswagen Passat. Det är viktigt att ha en trafikförsäkring för att vara lagligt skyddad på vägarna.

Halvförsäkring för Volkswagen Passat

En halvförsäkring inkluderar vanligtvis skydd mot stöld, inbrott, brand, glasskador och räddningsskydd. Den täcker också kostnader för bärgning om det skulle behövas. Alla försäkringsbolag som nämns ovan erbjuder halvförsäkringar för din Volkswagen Passat. Det är ett bra alternativ om du vill ha ett bredare skydd än bara trafikförsäkringen.

Helförsäkring för Volkswagen Passat

En helförsäkring ger det mest omfattande skyddet för din Volkswagen Passat. Förutom trafikförsäkringens och halvförsäkringens täckning inkluderar helförsäkringen också skydd för vagnskador. Det är det bästa alternativet om du vill ha ett komplett skydd för din bil. Samtliga försäkringsbolag som nämns ovan erbjuder helförsäkringar för Volkswagen Passat.

Vad kostar en försäkring för en Volkswagen Passat

Priset på en försäkring för en Volkswagen Passat kan variera beroende på flera faktorer, inklusive förarens ålder, bostadsort och körhistorik.

Frågor & svar om försäkringar för Volkswagen Passat

Vilket försäkringsbolag är det billigaste för Volkswagen Passat?

Priserna kan variera beroende på individuella faktorer, såsom din körhistorik och bostadsort. Det är bäst att jämföra olika försäkringsbolag för att hitta det bästa priset för din specifika situation.

Vilket försäkringsbolag har de bästa tillvalen för Volkswagen Passat?

ICA Försäkring, Gjensidige och OKQ8 Försäkring erbjuder olika tillval som kan anpassas efter dina behov. Det är en god idé att jämföra vilka tillval som är mest relevanta för dig och din Volkswagen Passat.

Vilket försäkringsbolag erbjuder kristerapi efter en trafikolycka?

Hedvig erbjuder kristerapi som en del av sina hel- och halvförsäkringar. Detta kan vara en fördel om du vill ha psykiskt stöd efter en olycka.

Vilket försäkringsbolag har den smidigaste digitala ansökningsprocessen?

Både Hedvig och evoli har satsat på att erbjuda en enkel och smidig digital ansökningsprocess. Deras webbplatser och appar gör det lätt att få prisuppskattningar och anpassa ditt försäkringspaket.

Skaffa bilförsäkring