FÖRSÄKRING BIL logo

Bästa val av försäkring för Volkswagen Polo i oktober 2023

Vi har granskat och jämfört en mängd försäkringsbolag och presenterar här vår lista över de bästa bilförsäkringarna för Volkswagen Polo.

Bästa bilförsäkring #1

På plats 1 hittar vi evoli.

Se pris

Bästa bilförsäkring #2

På plats 2 hittar vi Hedvig.

Se pris

Bästa bilförsäkring #3

På plats 3 hittar vi ICA Försäkring.

Se pris

Dessa företag erbjuder bäst bilförsäkring

Bästa bilförsäkringar för Volkswagen Polo

1. evoli

evoli är ett försäkringsbolag som fokuserar på enkelhet och snabb service genom sin digitala ansökningsprocess. Genom deras användarvänliga app kan du enkelt lägga till eller ta bort tillval som passar dina behov. En unik fördel med evoli är deras "Ung förare"-tillval, som eliminerar den förhöjda självrisken för förare under 24 år. Detta kan vara särskilt fördelaktigt för unga förare som letar efter en försäkring till ett bra pris.

2. Hedvig

Hedvig är ett försäkringsbolag som utmärker sig genom att erbjuda en smidig digital upplevelse. De erbjuder möjligheten att få en prisuppgift direkt på deras hemsida eller via deras app genom att fylla i ditt registreringsnummer och bilinformation. En fördel med Hedvig är att de inte har någon bindningstid för sina bilförsäkringar, vilket innebär att du kan byta försäkring när du vill utan att behöva vänta till förfallodagen. De erbjuder tre olika försäkringsnivåer: trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. Dessutom ingår kristerapi i hel- och halvförsäkringarna, vilket kan vara till stor hjälp vid eventuell psykisk ohälsa efter en olycka.

3. ICA Försäkring

ICA Försäkring är ett populärt försäkringsbolag som erbjuder bilförsäkringar till bra priser. Du kan välja mellan trafik-, halv- och helförsäkring hos dem. En fördel med ICA Försäkring är deras femårsprislöfte, vilket innebär att de inte höjer priset på din försäkring under de första fem åren om du inte drabbas av några skador. De erbjuder också populära tillval som hyrbil och assistans på vägen, vilket kan vara till stor nytta om du skulle råka ut för en skada eller behöva hjälp på vägen.

4. Gjensidige

Gjensidige är ett försäkringsbolag som erbjuder trafik-, halv- och helförsäkring för din Volkswagen Polo. Vad som skiljer dem från många andra försäkringsbolag är det breda utbudet av tillval de erbjuder. Du kan lägga till tillval som skydd mot parkeringsskador, djurkollision och skadegörelse. Gjensidige erbjuder även skydd för reparationer som överstiger 1000 kronor, där du kan få upp till 6000 kronor i ersättning för skadegörelse.

5. OKQ8 Försäkring

OKQ8 Försäkring erbjuder en bra försäkringslösning för din Volkswagen Polo med sitt tilläggspaket BackUp Plus. Detta tilläggspaket ger ett omfattande skydd längs vägen och täcker allt från stöld till motorskador. För att kunna teckna BackUp Plus behöver du först ha en halv- eller helförsäkring hos OKQ8 Försäkring. Detta gör OKQ8 till ett bra alternativ om du vill ha ett extra skydd för din bil.

Olika typer av bilförsäkringar

Trafikförsäkring för Volkswagen Polo

När det gäller trafikförsäkringar för Volkswagen Polo erbjuder alla ovan nämnda försäkringsbolag denna typ av försäkring. Trafikförsäkringen är den lagstadgade försäkringen som täcker skador som du orsakar på andra personer eller egendom i en olycka. Den ger dig ett grundläggande skydd och är obligatorisk för alla fordon i Sverige.

Halvförsäkring för Volkswagen Polo

En halvförsäkring är ett steg upp från trafikförsäkringen och ger ett bredare skydd för din Volkswagen Polo. Det inkluderar vanligtvis skydd mot stöld, inbrott, brand och glasskador. Beroende på försäkringsbolag kan även räddningsskydd och bärgningstjänster ingå. Halvförsäkringen kan vara ett bra alternativ om du vill ha extra trygghet för din bil utan att välja den dyrare helförsäkringen.

Helförsäkring för Volkswagen Polo

Om du vill ha det mest omfattande skyddet för din Volkswagen Polo kan en helförsäkring vara det bästa valet. Helförsäkringen inkluderar vanligtvis allt som trafikförsäkringen och halvförsäkringen täcker. Dessutom erbjuds skydd för vagnskador, vilket innebär att du också får ersättning för skador på din egen bil vid en olycka som du orsakar.

Vad kostar en försäkring för en Volkswagen Polo

Priset på en försäkring för en Volkswagen Polo kan variera beroende på flera faktorer, inklusive modell och ålder på bilen samt din egen ålder och var du bor. För att få en exakt prisuppgift behöver du gå in på försäkringsbolagens hemsidor och ange dina uppgifter, som registreringsnummer för bilen och ditt personnummer. Då kommer du att få ett prisförslag som är baserat på din specifika situation.

Frågor & svar om försäkringar för Volkswagen Polo

Kan jag byta försäkringsbolag när som helst?

Ja, med Hedvig kan du byta försäkringsbolag när som helst eftersom de inte har någon bindningstid. Du kan också kontrollera möjligheterna att byta försäkringsbolag hos de andra nämnda bolagen.

Vad innebär kristerapi?

Kristerapi, som ingår i hel- och halvförsäkringarna hos Hedvig, är ett skydd som erbjuder behandling av psykisk ohälsa efter en trafikolycka eller rån. Det inkluderar upp till tio terapisessioner per person och kräver ingen självrisk.

Vilket försäkringsbolag erbjuder flest tillägg?

Gjensidige sticker ut genom att erbjuda fler tilläggsmöjligheter än många andra försäkringsbolag. Du kan bland annat lägga till skydd mot parkeringsskador, djurkollision och skadegörelse.

Vilket försäkringsbolag erbjuder hjälp på vägen inom en timme?

ICA Försäkring erbjuder assistans på vägen inom en timme oavsett orsak. De hjälper till med problem som bensinstopp, urladdat batteri, maskinfel och även om du skulle låsa in dina nycklar i bilen.

Skaffa bilförsäkring