FÖRSÄKRING BIL logo

Bra val av försäkring för Volkswagen Polo i maj 2024

Vi har granskat och jämfört en mängd försäkringsbolag och presenterar här vår lista över de populäraste bilförsäkringarna för Volkswagen Polo.

Bra bilförsäkring #1

På plats 1 hittar vi Hedvig.

Se pris

Bra bilförsäkring #2

På plats 2 hittar vi Gofido.

Se pris

Bra bilförsäkring #3

På plats 3 hittar vi Zmarta försäkring.

Se pris

Dessa företag erbjuder bäst bilförsäkring

Bra bilförsäkringar för Volkswagen Polo

1. Hedvig

Hedvig är ett försäkringsbolag som utmärker sig genom att erbjuda en smidig digital upplevelse. De erbjuder möjligheten att få en prisuppgift direkt på deras hemsida eller via deras app genom att fylla i ditt registreringsnummer och bilinformation. En fördel med Hedvig är att de inte har någon bindningstid för sina bilförsäkringar, vilket innebär att du kan byta försäkring när du vill utan att behöva vänta till förfallodagen. De erbjuder tre olika försäkringsnivåer: trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. Dessutom ingår kristerapi i hel- och halvförsäkringarna, vilket kan vara till stor hjälp vid eventuell psykisk ohälsa efter en olycka.

2. OKQ8 Försäkring

OKQ8 Försäkring erbjuder en bra försäkringslösning för din Volkswagen Polo med sitt tilläggspaket BackUp Plus. Detta tilläggspaket ger ett omfattande skydd längs vägen och täcker allt från stöld till motorskador. För att kunna teckna BackUp Plus behöver du först ha en halv- eller helförsäkring hos OKQ8 Försäkring. Detta gör OKQ8 till ett bra alternativ om du vill ha ett extra skydd för din bil.

Olika typer av bilförsäkringar

Trafikförsäkring för Volkswagen Polo

När det gäller trafikförsäkringar för Volkswagen Polo erbjuder alla ovan nämnda försäkringsbolag denna typ av försäkring. Trafikförsäkringen är den lagstadgade försäkringen som täcker skador som du orsakar på andra personer eller egendom i en olycka. Den ger dig ett grundläggande skydd och är obligatorisk för alla fordon i Sverige.

Halvförsäkring för Volkswagen Polo

En halvförsäkring är ett steg upp från trafikförsäkringen och ger ett bredare skydd för din Volkswagen Polo. Det inkluderar vanligtvis skydd mot stöld, inbrott, brand och glasskador. Beroende på försäkringsbolag kan även räddningsskydd och bärgningstjänster ingå. Halvförsäkringen kan vara ett bra alternativ om du vill ha extra trygghet för din bil utan att välja den dyrare helförsäkringen.

Helförsäkring för Volkswagen Polo

Om du vill ha det mest omfattande skyddet för din Volkswagen Polo kan en helförsäkring vara det bästa valet. Helförsäkringen inkluderar vanligtvis allt som trafikförsäkringen och halvförsäkringen täcker. Dessutom erbjuds skydd för vagnskador, vilket innebär att du också får ersättning för skador på din egen bil vid en olycka som du orsakar.

Vad kostar en försäkring för en Volkswagen Polo

Priset på en försäkring för en Volkswagen Polo kan variera beroende på flera faktorer, inklusive modell och ålder på bilen samt din egen ålder och var du bor. För att få en exakt prisuppgift behöver du gå in på försäkringsbolagens hemsidor och ange dina uppgifter, som registreringsnummer för bilen och ditt personnummer. Då kommer du att få ett prisförslag som är baserat på din specifika situation.

Frågor & svar om försäkringar för Volkswagen Polo

Kan jag byta försäkringsbolag när som helst?

Ja, med Hedvig kan du byta försäkringsbolag när som helst eftersom de inte har någon bindningstid. Du kan också kontrollera möjligheterna att byta försäkringsbolag hos de andra nämnda bolagen.

Vad innebär kristerapi?

Kristerapi, som ingår i hel- och halvförsäkringarna hos Hedvig, är ett skydd som erbjuder behandling av psykisk ohälsa efter en trafikolycka eller rån. Det inkluderar upp till tio terapisessioner per person och kräver ingen självrisk.

Vilket försäkringsbolag erbjuder flest tillägg?

Gjensidige sticker ut genom att erbjuda fler tilläggsmöjligheter än många andra försäkringsbolag. Du kan bland annat lägga till skydd mot parkeringsskador, djurkollision och skadegörelse.

Vilket försäkringsbolag erbjuder hjälp på vägen inom en timme?

ICA Försäkring erbjuder assistans på vägen inom en timme oavsett orsak. De hjälper till med problem som bensinstopp, urladdat batteri, maskinfel och även om du skulle låsa in dina nycklar i bilen.

Skaffa bilförsäkring