FÖRSÄKRING BIL logo

Bästa val av försäkring för Volkswagen Taigo i mars 2024

Vi har granskat och jämfört en mängd försäkringsbolag och presenterar här vår lista över de bästa bilförsäkringarna för Volkswagen Taigo.

Bästa bilförsäkring #1

På plats 1 hittar vi Hedvig.

Se pris

Bästa bilförsäkring #2

På plats 2 hittar vi ICA Försäkring.

Se pris

Bästa bilförsäkring #3

På plats 3 hittar vi Gjensidige.

Se pris

Dessa företag erbjuder bäst bilförsäkring

Bästa bilförsäkringar för Volkswagen Taigo

1. Hedvig

Hedvig är ett populärt försäkringsbolag som erbjuder enkelhet och flexibilitet för sina kunder. Du kan få en skräddarsydd bilförsäkring från Hedvig utan bindningstid. Deras trafikförsäkring täcker personskador och skador på annans egendom. För mer omfattande skydd kan du välja deras halvförsäkring som inkluderar stöldskydd, brand- och glasskador samt räddningsskydd och bärgning. Om du önskar det högsta skyddet kan du välja deras helförsäkring som även täcker vagnskador. En unik fördel med Hedvig är att de erbjuder kristerapi för dig och dina passagerare om ni skulle behöva det efter en trafikolycka eller rån.

2. ICA Försäkring

ICA Försäkring är ett välkänt försäkringsbolag som erbjuder förmånliga priser för bilförsäkringar. De garanterar sina kunder att priset inte höjs under de första fem åren, förutsatt att ingen skada inträffar under den perioden. ICA Försäkring erbjuder trafik-, halv- och helförsäkringar för din Volkswagen Taigo. Du kan också lägga till populära tillval som hyrbil och assistanstillägg, vilket ger dig ersättning för hyrbilskostnader och vägassistans. De har också ett självriskskydd som minskar eller ersätter självrisken för vagnskador, även vid utlandsresor.

3. Gjensidige

Gjensidige är ett försäkringsbolag som erbjuder en bred variation av tillägg för din Volkswagen Taigo. Utöver trafik-, halv- och helförsäkring kan du lägga till skydd mot parkeringsskador, djurkollision och skadegörelse. Gjensidige sticker ut genom att erbjuda fler tillägg än många andra försäkringsbolag.

4. OKQ8 Försäkring

OKQ8 Försäkring erbjuder ett tilläggspaket kallat BackUp Plus som täcker nästan alla möjliga händelser längs vägen, inklusive stöld, motorskador och sanering av tanken vid felaktig tankning. För att teckna detta tilläggspaket måste du först ha en halv- eller helförsäkring hos OKQ8 Försäkring.

Olika typer av bilförsäkringar

Trafikförsäkring för Volkswagen Taigo

En trafikförsäkring är det lagstadgade minimikravet för att köra din Volkswagen Taigo på svenska vägar. Trafikförsäkringen täcker personskador och skador på annans egendom i händelse av en olycka. Det är viktigt att se till att du har en trafikförsäkring för att vara laglig på vägarna.

Halvförsäkring för Volkswagen Taigo

En halvförsäkring är ett steg upp från trafikförsäkringen och ger ett bredare skydd. För Volkswagen Taigo innebär en halvförsäkring vanligtvis skydd mot stöld, inbrott, brand, glasskador samt räddningsskydd och hjälp med bärgning vid behov. Det är en populär försäkringsnivå för många bilägare.

Helförsäkring för Volkswagen Taigo

För den mest omfattande täckningen kan en helförsäkring vara det bästa alternativet för din Volkswagen Taigo. Utöver skyddet som trafikförsäkringen och halvförsäkringen erbjuder, täcker en helförsäkring även vagnskador. Detta innebär att om du skulle råka ut för en olycka eller skada på din bil, kommer försäkringen att täcka kostnaderna för reparation eller ersättning.

Vad kostar en försäkring för en Volkswagen Taigo

Priset på en försäkring för en Volkswagen Taigo kan variera beroende på flera faktorer, inklusive förarens ålder, körhistorik, geografiskt område och försäkringsbolagets prissättning.

Frågor & svar om försäkringar för Volkswagen Taigo

Vilket försäkringsbolag erbjuder den bästa kombinationen av pris och täckning?

Svaret på denna fråga kan variera beroende på individuella behov och omständigheter. Det är viktigt att jämföra erbjudanden från olika försäkringsbolag för att hitta den bästa kombinationen av pris och täckning för din Volkswagen Taigo.

Vilket försäkringsbolag erbjuder bäst tilläggstjänster för min Volkswagen Taigo?

ICA Försäkring, Gjensidige och OKQ8 Försäkring erbjuder alla olika tilläggstjänster som kan vara fördelaktiga för din Volkswagen Taigo. Det är värt att undersöka vilka specifika tilläggstjänster som är viktiga för dig och jämföra dem mellan dessa försäkringsbolag.

Vilket försäkringsbolag passar bäst för unga förare med en Volkswagen Taigo?

evoli erbjuder ett unikt tillval speciellt för unga förare, där den förhöjda självrisken kan tas bort. Detta kan vara fördelaktigt för unga förare som vill ha extra trygghet och minska kostnaderna för sin försäkring.

Vilket försäkringsbolag har enkel och snabb ansökningsprocess?

evoli och Hedvig är båda försäkringsbolag som har satsat på enkelhet och snabbhet i sin ansökningsprocess. Båda erbjuder digitala lösningar, inklusive appar, för att göra ansökningsprocessen smidig för sina kunder.

Skaffa bilförsäkring