FÖRSÄKRING BIL logo

Bästa val av försäkring för Volkswagen Tiguan i oktober 2023

Vi har granskat och jämfört en mängd försäkringsbolag och presenterar här vår lista över de bästa bilförsäkringarna för Volkswagen Tiguan.

Bästa bilförsäkring #1

På plats 1 hittar vi evoli.

Se pris

Bästa bilförsäkring #2

På plats 2 hittar vi Hedvig.

Se pris

Bästa bilförsäkring #3

På plats 3 hittar vi ICA Försäkring.

Se pris

Dessa företag erbjuder bäst bilförsäkring

Bästa bilförsäkringar för Volkswagen Tiguan

1. evoli

evoli är ett annat försäkringsbolag som har satsat på att erbjuda en smidig digital ansökningsprocess. De erbjuder en användarvänlig app där du själv kan lägga till eller ta bort tillval för din Volkswagen Tiguan. En unik fördel med evoli är "Ung förare"-tillvalet, som tillåter förare under 24 år att ta bort den förhöjda självrisken. Detta kan vara förmånligt för unga förare som vill ha extra skydd utan höga kostnader.

2. Hedvig

Hedvig är ett modernt försäkringsbolag som har gjort sig känt för sin digitala plattform och smidiga försäkringsprocess. De erbjuder tre olika bilförsäkringar för din Volkswagen Tiguan. Den minsta är trafikförsäkringen som ger skydd mot personskador och skador på annans egendom. Sedan har de halvförsäkringen som inkluderar skydd mot stöld, inbrott, brand och glasskador. I halvförsäkringen ingår också räddningsskydd och bärgningshjälp. Helförsäkringen hos Hedvig täcker allt som trafikförsäkringen och halvförsäkringen erbjuder, och dessutom inkluderar den ett skydd för vagnskador. En unik fördel med Hedvig är att de erbjuder kristerapi om du skulle behöva behandla psykisk ohälsa till följd av en trafikolycka eller rån.

3. ICA Försäkring

ICA Försäkring är ett populärt försäkringsbolag som erbjuder konkurrenskraftiga priser för bilförsäkringar. De har tre olika försäkringsalternativ för din Volkswagen Tiguan: trafik-, halv- och helförsäkring. En unik förmån hos ICA Försäkring är att de lovar att inte höja priset under de första fem åren, förutsatt att du inte råkar ut för någon skada under den perioden. Du kan också välja till populära tillval som hyrbil och assistansservice för hjälp på vägen vid behov. Dessutom erbjuder de ett självriskskydd som kan minska eller ersätta självrisken för vagnskador, även om de uppstår utomlands.

4. Gjensidige

Gjensidige är ett försäkringsbolag som erbjuder trafik-, halv- och helförsäkring för din Volkswagen Tiguan. Vad som skiljer dem från många andra försäkringsbolag är att de erbjuder fler tilläggsmöjligheter. Du kan lägga till skydd mot parkeringsskador, djurkollision och skadegörelse. Om du skulle råka ut för skadegörelse kan du få ersättning upp till 6000 kronor, förutsatt att reparationens kostnad överstiger 1000 kronor. Genom att välja Gjensidige kan du anpassa din försäkring efter dina specifika behov och få extra skydd för olika situationer.

5. OKQ8 Försäkring

OKQ8 Försäkring erbjuder olika försäkringspaket för din Volkswagen Tiguan, inklusive deras populära tilläggspaket "BackUp Plus". Detta tillägg täcker i princip allt som kan hända längs vägen, inklusive stöld, motorskador och sanering av tanken om du råkar tanka fel drivmedel. För att kunna teckna "BackUp Plus" behöver du först ha en halv- eller helförsäkring hos OKQ8 Försäkring. Genom att välja detta tilläggspaket får du omfattande skydd för din bil och kan känna dig trygg på vägarna.

Olika typer av bilförsäkringar

Trafikförsäkring för Volkswagen Tiguan

När du äger en Volkswagen Tiguan är det lagligt krav att ha en trafikförsäkring för att täcka personskador och skador på annans egendom. Alla nämnda försäkringsbolag erbjuder trafikförsäkringar för din Volkswagen Tiguan, som ger grundläggande skydd enligt lagens krav.

Halvförsäkring för Volkswagen Tiguan

För att få ett mer omfattande skydd kan du välja en halvförsäkring för din Volkswagen Tiguan. Halvförsäkringarna som erbjuds av försäkringsbolagen i denna artikel inkluderar vanligtvis skydd mot stöld, inbrott, brand och glasskador. Vissa erbjuder även räddningsskydd och hjälp med bärgning om det skulle behövas.

Helförsäkring för Volkswagen Tiguan

Om du vill ha ett komplett skydd för din Volkswagen Tiguan kan du välja en helförsäkring. Helförsäkringarna inkluderar vanligtvis allt som trafikförsäkringen och halvförsäkringen täcker. Dessutom kan de ge ett skydd för vagnskador, vilket är särskilt fördelaktigt om du vill ha ett mer omfattande försäkringsskydd för din bil.

Vad kostar en försäkring för en Volkswagen Tiguan

Priset på en försäkring för en Volkswagen Tiguan kan variera beroende på flera faktorer, inklusive ditt körbeteende, ålder och var du bor.

Frågor & svar om försäkringar för Volkswagen Tiguan

Vilket försäkringsbolag är bäst för Volkswagen Tiguan?

Svaret på den frågan beror på dina specifika behov och preferenser. evoli, Hedvig, ICA Försäkring, Gjensidige och OKQ8 Försäkring är alla välrenommerade försäkringsbolag som erbjuder olika fördelar och tillägg för din Volkswagen Tiguan. Det är viktigt att jämföra deras erbjudanden och priser för att hitta det som passar dig bäst.

Vad är skillnaden mellan trafik-, halv- och helförsäkring?

Trafikförsäkring är ett lagkrav och täcker personskador och skador på annans egendom. Halvförsäkringar ger ett mer omfattande skydd och inkluderar vanligtvis skydd mot stöld, inbrott, brand och glasskador. Helförsäkringar täcker allt som trafikförsäkringen och halvförsäkringen täcker, samt skydd för vagnskador.

Kan jag lägga till tillval i min försäkring för Volkswagen Tiguan?

Ja, de flesta försäkringsbolag erbjuder tillval som kan anpassas efter dina behov. Tillval kan inkludera hyrbil, assistansservice, skydd mot parkeringsskador och mycket mer. Du kan besöka försäkringsbolagens hemsidor för att få en lista över tillgängliga tillval och deras priser.

Vilket försäkringsbolag har den bästa digitala plattformen?

Både Hedvig och evoli har gjort sig kända för sina moderna och användarvänliga digitala plattformar. Genom deras appar kan du snabbt och enkelt hantera din försäkring, lägga till eller ta bort tillval och få en översikt över ditt försäkringspris.

Skaffa bilförsäkring