FÖRSÄKRING BIL logo

Bästa val av försäkring för Volkswagen Touareg i oktober 2023

Vi har granskat och jämfört en mängd försäkringsbolag och presenterar här vår lista över de bästa bilförsäkringarna för Volkswagen Touareg.

Bästa bilförsäkring #1

På plats 1 hittar vi evoli.

Se pris

Bästa bilförsäkring #2

På plats 2 hittar vi Hedvig.

Se pris

Bästa bilförsäkring #3

På plats 3 hittar vi ICA Försäkring.

Se pris

Dessa företag erbjuder bäst bilförsäkring

Bästa bilförsäkringar för Volkswagen Touareg

1. evoli

evoli är ett försäkringsbolag som har satsat på att vara digitalt och erbjuder en snabb ansökningsprocess online. De har även en användarvänlig app där du själv kan anpassa din försäkring genom att lägga till eller ta bort tillval. En unik fördel med evoli är deras tillval för "Ung förare", där du kan ta bort den förhöjda självrisken för förare under 24 år. Detta kan vara särskilt förmånligt om du är en ung förare som äger en Volkswagen Touareg.

2. Hedvig

Hedvig är ett modernt försäkringsbolag som har gjort sig känt för sin användarvänlighet och flexibilitet. En av fördelarna med Hedvig är att du kan få en prisuppgift direkt på deras hemsida eller i deras app genom att ange ditt registreringsnummer och information om din bil. Hedvig erbjuder tre olika typer av bilförsäkringar: trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. Trafikförsäkringen täcker personskador och skador på annans egendom, medan halvförsäkringen inkluderar skydd mot stöld, inbrott, brand och glasskador. I helförsäkringen ingår alla dessa skydd samt ett skydd för vagnskador. En unik fördel med Hedvig är att de erbjuder kristerapi som en del av hel- eller halvförsäkringen, vilket kan vara till stor hjälp om du behöver bearbeta psykisk ohälsa efter en trafikolycka eller ett rån.

3. ICA Försäkring

ICA Försäkring är ett populärt försäkringsbolag som erbjuder bilförsäkringar till förmånliga priser. När du tecknar en försäkring hos ICA Försäkring kan du välja mellan trafik-, halv- och helförsäkring. En unik fördel med ICA Försäkring är att de lovar att inte höja priset under de första fem åren, förutsatt att du inte får någon skada under den perioden. Du kan också lägga till olika tillval, såsom hyrbil och assistans, för att anpassa din försäkring efter dina behov. ICA Försäkring erbjuder även ett självriskskydd som kan minska självrisken för vagnskador eller ersätta hela självrisken, vilket kan vara särskilt användbart om du planerar att resa utomlands med din Volkswagen Touareg.

4. Gjensidige

Gjensidige är ett försäkringsbolag som erbjuder trafik-, halv- och helförsäkringar för din Volkswagen Touareg. En av fördelarna med Gjensidige är att de erbjuder fler tillval än många andra försäkringsbolag. Tillvalen inkluderar skydd mot parkeringsskador, djurkollision och skadegörelse. Om du väljer att lägga till dessa tillval kan du få extra skydd och ersättning för olika typer av skador. Det är viktigt att notera att ersättningen för skadegörelse är begränsad till maximalt 6000 kronor om reparationskostnaderna överstiger 1000 kronor.

5. OKQ8 Försäkring

OKQ8 Försäkring erbjuder olika typer av bilförsäkringar för din Volkswagen Touareg. En av fördelarna med OKQ8 Försäkring är deras BackUp Plus-tilläggspaket som ger ett omfattande skydd längs vägen. Detta tillägg täcker bland annat stöld, motorskador och sanering av tanken om du råkar tanka fel drivmedel. För att kunna teckna BackUp Plus behöver du först ha en halv- eller helförsäkring hos OKQ8 Försäkring.

Olika typer av bilförsäkringar

Trafikförsäkring för Volkswagen Touareg

När du försäkrar din Volkswagen Touareg kan du välja mellan olika typer av försäkringar. Trafikförsäkringen är den lagstadgade minimiförsäkringen och täcker personskador och skador på annans egendom.

Halvförsäkring för Volkswagen Touareg

Halvförsäkringen inkluderar utöver trafikförsäkringen även skydd mot stöld, inbrott, brand och glasskador.

Helförsäkring för Volkswagen Touareg

I helförsäkringen ingår allt som trafikförsäkringen och halvförsäkringen täcker samt ett skydd för vagnskador.

Vad kostar en försäkring för en Volkswagen Touareg

Priset på en bilförsäkring för en Volkswagen Touareg kan variera beroende på flera faktorer, såsom modell och ålder på bilen samt ålder på ägaren och var du bor. För att få en exakt prisuppgift bör du besöka försäkringsbolagens hemsidor och ange dina uppgifter, inklusive registreringsnummer för din bil och ditt personnummer. Genom att göra detta kommer du få ett prisförslag baserat på din specifika situation.

Frågor & svar om försäkringar för Volkswagen Touareg

Vilket försäkringsbolag är det billigaste för en Volkswagen Touareg?

Priset på en bilförsäkring kan variera mellan olika försäkringsbolag och beror på flera faktorer. För att hitta det billigaste alternativet bör du jämföra priser från olika försäkringsbolag genom att ange dina uppgifter på deras hemsidor.

Vilket försäkringsbolag erbjuder bäst tillägg för en Volkswagen Touareg?

Gjensidige och OKQ8 Försäkring erbjuder flera tillval för att anpassa din försäkring efter dina behov. Du kan lägga till skydd mot parkeringsskador, djurkollision, skadegörelse och mycket mer.

Vilket försäkringsbolag har den mest användarvänliga appen för att hantera min försäkring?

Både Hedvig och evoli erbjuder appar där du kan hantera din försäkring och göra ändringar själv. Båda apparna är kända för att vara användarvänliga och enkla att använda.

Vilket försäkringsbolag erbjuder kristerapi som en del av försäkringen för en Volkswagen Touareg?

Hedvig erbjuder kristerapi som en del av hel- eller halvförsäkringen för din Volkswagen Touareg. Detta kan vara till stor hjälp om du skulle behöva bearbeta psykisk ohälsa efter en trafikolycka eller ett rån.

Skaffa bilförsäkring