FÖRSÄKRING BIL logo

Bra val av försäkring för SEAT Ateca i juni 2024

Vi har granskat och jämfört en mängd försäkringsbolag och presenterar här vår lista över de populäraste bilförsäkringarna för SEAT Ateca.

Bra bilförsäkring #1

På plats 1 hittar vi Hedvig.

Se pris

Bra bilförsäkring #2

På plats 2 hittar vi Gofido.

Se pris

Bra bilförsäkring #3

På plats 3 hittar vi Zmarta försäkring.

Se pris

Dessa företag erbjuder bäst bilförsäkring

Bra bilförsäkringar för SEAT Ateca

1. Hedvig

Hedvig är ett modernt försäkringsbolag som har gjort sig populärt bland svenska bilägare. De erbjuder en smidig ansökningsprocess där du kan se ditt pris direkt på deras hemsida eller i appen genom att fylla i ditt registreringsnummer och bilinformation. En fördel med Hedvig är att de inte har någon bindningstid, vilket innebär att du kan byta försäkring omedelbart om du skulle vilja det.

Hedvig erbjuder tre olika bilförsäkringar. Trafikförsäkringen täcker personskador och skador på annans egendom. Halvförsäkringen inkluderar även skydd mot stöld, inbrott, brand och glasskador, samt räddningsskydd och bärgningshjälp. Helförsäkringen innebär att du får ett skydd för vagnskador, utöver det som täcks av trafik- och halvförsäkringarna.

En unik fördel med Hedvig är deras kristerapitjänst. Om du har tecknat en helförsäkring eller halvförsäkring kan du och dina passagerare få kristerapi för att behandla eventuell psykisk ohälsa efter en trafikolycka eller rån. Detta erbjudande innebär behandling av legitimerade psykologer i Sverige och inkluderar upp till tio terapisessioner per person inom en period av maximalt 12 månader.

2. OKQ8 Försäkring

En fördel med att välja OKQ8 Försäkring är deras tilläggspaket BackUp Plus. Detta paket täcker i princip alla eventualiteter längs vägen, inklusive stöld, motorskador och rengöring av tanken om du skulle tanka fel drivmedel. För att kunna teckna BackUp Plus måste du först ha en halv- eller helförsäkring hos OKQ8 Försäkring.

Olika typer av bilförsäkringar

Trafikförsäkring för SEAT Ateca

Trafikförsäkring är den lagstadgade grundförsäkringen som täcker personskador och skador på annans egendom vid en olycka som är din fels. Detta är det lägsta skyddet du kan ha och det är obligatoriskt för alla fordon i Sverige.

Halvförsäkring för SEAT Ateca

Halvförsäkring är ett steg upp och inkluderar vanligtvis trafikförsäkringen, men ger även skydd mot stöld, inbrott, brand och glasskador. Det inkluderar också räddningsskydd och bärgningshjälp.

Helförsäkring för SEAT Ateca

Helförsäkring ger det mest omfattande skyddet och inkluderar vanligtvis trafikförsäkringen, halvförsäkringen och ett skydd för vagnskador. Det ger ett högre skydd vid skador på din egen bil.

Vad kostar en försäkring för en SEAT Ateca

Priset på en bilförsäkring för en SEAT Ateca kan variera beroende på flera faktorer. Modell och ålder på din bil, samt din egen ålder och var du bor, kan påverka kostnaden för försäkringen. För att få det mest exakta priset behöver du gå in på försäkringsbolagens hemsidor och ange dina uppgifter, såsom registreringsnummer och personnummer. Då kommer du att få ett prisförslag som är baserat på din specifika situation.

Frågor & svar om försäkringar för SEAT Ateca

Vilket försäkringsbolag är billigast för att försäkra en SEAT Ateca?

Det billigaste försäkringsbolaget kan variera beroende på din specifika situation. För att hitta det bästa priset rekommenderas att du jämför olika försäkringsbolag och deras erbjudanden.

Vilket försäkringsbolag har bäst tillägg för SEAT Ateca?

ICA Försäkring, Gjensidige och OKQ8 Försäkring erbjuder olika tillägg som kan vara fördelaktiga för att skydda din SEAT Ateca. Vilket som är bäst beror på dina specifika behov och önskemål.

Är Hedvigs kristerapitjänst tillgänglig för alla SEAT Ateca-ägare?

Hedvigs kristerapitjänst är tillgänglig för de som har tecknat en helförsäkring eller halvförsäkring hos dem. Detta erbjudande hjälper till att behandla eventuell psykisk ohälsa efter en trafikolycka eller rån.

Kan jag få ett prisförslag för att försäkra min SEAT Ateca utan att ange personliga uppgifter?

För att få ett exakt prisförslag för att försäkra din SEAT Ateca behöver du ange vissa personliga uppgifter, såsom registreringsnummer och personnummer. Detta gör det möjligt för försäkringsbolaget att ge dig en mer specifik och korrekt kostnadsuppskattning baserat på din situation.

Skaffa bilförsäkring