FÖRSÄKRING BIL logo

Bästa val av försäkring för Cupra Born i februari 2024

Vi har granskat och jämfört en mängd försäkringsbolag och presenterar här vår lista över de bästa bilförsäkringarna för Cupra Born.

Bästa bilförsäkring #1

På plats 1 hittar vi Hedvig.

Se pris

Bästa bilförsäkring #2

På plats 2 hittar vi ICA Försäkring.

Se pris

Bästa bilförsäkring #3

På plats 3 hittar vi Gjensidige.

Se pris

Dessa företag erbjuder bäst bilförsäkring

Bästa bilförsäkringar för Cupra Born

1. Hedvig

Hedvig är ett modernt försäkringsbolag som har fått mycket uppmärksamhet på marknaden. De erbjuder enkelhet och transparens genom att låta dig se försäkringspriset direkt på deras hemsida eller i appen. Du kan även byta bilförsäkring omedelbart utan bindningstid, vilket ger dig flexibilitet.

Hedvig erbjuder tre olika bilförsäkringar för Cupra Born-ägare. Trafikförsäkringen täcker personskador och skador på annans egendom. Halvförsäkringen inkluderar också skydd mot stöld, inbrott, brand och glasskador. Den erbjuder även räddningsskydd och bärgningshjälp vid behov. Helförsäkringen täcker allt som trafikförsäkringen och halvförsäkringen redan inkluderar, samt ett skydd för vagnskador.

En annan fördel med Hedvig är att de erbjuder kristerapi som en del av hel- eller halvförsäkringen. Detta skydd hjälper dig och eventuella passagerare att hantera psykisk ohälsa om ni skulle vara inblandade i en trafikolycka eller bli utsatta för rån. Med Hedvig kan du få upp till tio terapisessioner per person utan självrisk.

2. ICA Försäkring

ICA Försäkring är ett populärt försäkringsbolag som erbjuder konkurrenskraftiga priser för bilförsäkringar. En av deras unika fördelar är att de garanterar att försäkringspriset inte höjs under de första fem åren, förutsatt att ingen skada inträffar under den perioden.

Utöver trafik-, halv- och helförsäkringar kan du välja olika tillval hos ICA Försäkring. Till exempel erbjuder de Hyrbil-tillvalet, som ger dig ersättning för hyrbilskostnader om din bil blir skadad och behöver repareras. Du kan också lägga till assistanstillägget, vilket ger dig hjälp på vägen inom en timme vid behov av exempelvis bärgning eller låsta nycklar.

3. Gjensidige

Gjensidige är ett försäkringsbolag som erbjuder trafik-, halv- och helförsäkring för Cupra Born-ägare. De utmärker sig genom att erbjuda fler tillval än många andra försäkringsbolag.

Gjensidige erbjuder tillägg som skydd mot parkeringsskador, djurkollisioner och skadegörelse. Till exempel kan du få ersättning upp till 6000 kronor för skadegörelse, förutsatt att reparationskostnaderna överstiger 1000 kronor.

4. OKQ8 Försäkring

OKQ8 Försäkring erbjuder en bra försäkringslösning för Cupra Born-ägare. Deras BackUp Plus-tilläggspaket täcker nästan allt som kan hända längs vägen. Det inkluderar även skydd mot stöld, motorskador och tankning av fel drivmedel.

För att teckna BackUp Plus behöver du först ha en halv- eller helförsäkring hos OKQ8 Försäkring.

Olika typer av bilförsäkringar

Trafikförsäkring för Cupra Born

När det gäller trafikförsäkring, som är lagstadgad, täcker den skador på andra personer och deras egendom vid en olycka som är din skuld.

Halvförsäkring för Cupra Born

Halvförsäkringen ger dig ett bredare skydd och inkluderar vanligtvis stöld, inbrott, brand, glas- och rättsskydd. Räddningsskydd och bärgningshjälp ingår också.

Helförsäkring för Cupra Born

Helförsäkringen täcker allt som trafikförsäkringen och halvförsäkringen innebär, samt skydd för vagnskador på din egen bil.

Vad kostar en försäkring för en Cupra Born

Priset på en bilförsäkring för Cupra Born kan variera beroende på flera faktorer, såsom modell och ålder på bilen samt ålder på ägaren och bostadsplatsen. För att få en exakt prisuppgift rekommenderas det att gå in på försäkringsbolagens hemsidor och ange dina uppgifter, som registreringsnummer för bilen och personnummer. Därefter kommer du få ett prisförslag baserat på din specifika situation.

Frågor & svar om försäkringar för Cupra Born

Vilket försäkringsbolag är det bästa valet för Cupra Born?

Svaret på den frågan beror på dina individuella behov och preferenser. Hedvig och ICA Försäkring erbjuder konkurrenskraftiga priser och flexibla lösningar. Gjensidige har ett stort utbud av tillval, medan evoli fokuserar på enkelhet och digitala lösningar. OKQ8 Försäkring har ett fördelaktigt tilläggspaket för omfattande skydd.

Vilken typ av försäkring behöver jag för min Cupra Born?

Det beror på dina behov och önskemål. Trafikförsäkring är obligatorisk och täcker skador på andra personer och deras egendom. Om du vill ha ett bredare skydd kan du välja halvförsäkring som inkluderar stöld, brand och glas. Helförsäkring ger det mest omfattande skyddet och täcker även vagnskador på din egen bil.

Kan jag anpassa min bilförsäkring efter mina behov?

Ja, de flesta försäkringsbolag erbjuder olika tillval som du kan lägga till för att anpassa din försäkring. Till exempel kan du välja tillägg för hyrbil, assistans vid vägen eller skydd mot parkeringsskador. Genom att lägga till dessa tillval kan du skräddarsy din försäkring efter dina specifika behov.

Hur kan jag få det bästa priset på en bilförsäkring för min Cupra Born?

För att få det bästa priset på en bilförsäkring för din Cupra Born rekommenderas det att jämföra priser och erbjudanden från olika försäkringsbolag. Besök försäkringsbolagens hemsidor och ange dina uppgifter för att få prisförslag baserat på din situation. Det är också en bra idé att överväga vilka tillval du verkligen behöver och att vara medveten om eventuella kampanjer eller rabatter som kan vara tillgängliga.

Skaffa bilförsäkring