FÖRSÄKRING BIL logo

Bästa val av försäkring för Skoda Scala i oktober 2023

Vi har granskat och jämfört en mängd försäkringsbolag och presenterar här vår lista över de bästa bilförsäkringarna för Skoda Scala.

Bästa bilförsäkring #1

På plats 1 hittar vi evoli.

Se pris

Bästa bilförsäkring #2

På plats 2 hittar vi Hedvig.

Se pris

Bästa bilförsäkring #3

På plats 3 hittar vi ICA Försäkring.

Se pris

Dessa företag erbjuder bäst bilförsäkring

Bästa bilförsäkringar för Skoda Scala

1. evoli

evoli är ett försäkringsbolag som har fokuserat på att erbjuda en smidig digital ansökningsprocess. De har en användarvänlig app där du enkelt kan lägga till eller ta bort tillval för din försäkring. En unik förmån hos evoli är deras tillval för unga förare, där den förhöjda självrisken för förare under 24 år kan tas bort. Genom att välja evoli kan du dra nytta av deras digitala plattform och anpassa din försäkring efter dina preferenser.

2. Hedvig

Hedvig är ett modernt försäkringsbolag som har blivit populärt bland svenska bilägare. De erbjuder tre olika bilförsäkringar: trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. Det som utmärker Hedvig är deras enkla och transparenta prissättning. Genom att ange ditt registreringsnummer och information om din bil på deras hemsida eller i appen kan du direkt se det föreslagna priset för din försäkring. En fördel med Hedvig är att du kan teckna deras försäkringar utan bindningstid, vilket ger dig flexibilitet att byta försäkring när du vill.

3. ICA Försäkring

ICA Försäkring är ett populärt försäkringsbolag som erbjuder förmånliga bilförsäkringar. Hos ICA Försäkring kan du välja mellan trafik-, halv- och helförsäkring för din Skoda Scala. En unik förmån hos ICA Försäkring är deras prislåsning under de första fem åren. Det betyder att priset på din försäkring förblir detsamma under den perioden, förutsatt att du inte gör några skadefrågor. De erbjuder även tillval som hyrbil, assistans och självriskskydd för att skräddarsy din försäkring efter dina behov.

4. Gjensidige

Gjensidige är ett försäkringsbolag som erbjuder trafik-, halv- och helförsäkring för din Skoda Scala. Det som gör Gjensidige unikt är deras breda utbud av tillvalsmöjligheter. Du kan lägga till tillval som skydd mot parkeringsskador, djurkollision och skadegörelse. Till exempel kan du få ersättning upp till 6000 kronor för reparation av skador som orsakats av skadegörelse, förutsatt att reparationens kostnad överstiger 1000 kronor. Genom att välja Gjensidige kan du skräddarsy din försäkring efter dina specifika behov.

5. OKQ8 Försäkring

OKQ8 Försäkring erbjuder en omfattande försäkring med ett tilläggspaket som kallas BackUp Plus. Detta tillval täcker det mesta som kan hända längs vägen, inklusive stöld, motorskador och felaktig tankning. För att teckna BackUp Plus behöver du först ha en halv- eller helförsäkring hos OKQ8 Försäkring. Genom att välja OKQ8 Försäkring kan du känna dig trygg med ett omfattande skydd för din Skoda Scala.

Olika typer av bilförsäkringar

Trafikförsäkring för Skoda Scala

En trafikförsäkring är ett lagstadgat krav för att äga och köra en bil i Sverige. Den täcker personskador och skador på annans egendom vid en olycka som du orsakar. Alla de nämnda försäkringsbolagen erbjuder trafikförsäkringar för din Skoda Scala, och det är krav att ha denna grundläggande försäkring på plats.

Halvförsäkring för Skoda Scala

En halvförsäkring ger dig ett bredare skydd än trafikförsäkringen. Den täcker vanligtvis stöld, inbrott, brand, glas- och rättsskydd. Dessutom kan den inkludera räddningsskydd och bärgning. Halvförsäkringen är ett populärt alternativ för att ge extra trygghet för din Skoda Scala.

Helförsäkring för Skoda Scala

En helförsäkring ger det mest omfattande skyddet för din Skoda Scala. Den inkluderar vanligtvis allt som trafikförsäkringen och halvförsäkringen täcker, samt ett skydd för vagnskador. Helförsäkringen är ett bra val om du vill ha ett högkvalitativt skydd för både skador du orsakar och skador som drabbar din egen bil.

Vad kostar en försäkring för en Skoda Scala

Priset på en försäkring för en Skoda Scala varierar beroende på flera faktorer. Det inkluderar modellen och åldern på din bil, din ålder som ägare och var du bor. För att få en exakt prisuppgift är det bäst att besöka försäkringsbolagens hemsidor och ange dina uppgifter, som registreringsnummer och personnummer. Då kommer du att få ett prisförslag baserat på din specifika situation.

Frågor & svar om försäkringar för Skoda Scala

Vilket försäkringsbolag är det billigaste alternativet för en Skoda Scala?

Priset på bilförsäkringar varierar mellan olika försäkringsbolag och beror på flera faktorer. För att hitta det billigaste alternativet för din Skoda Scala är det bäst att jämföra priserna hos olika försäkringsbolag genom att besöka deras hemsidor och ange dina uppgifter.

Vilket försäkringsbolag erbjuder det bästa skyddet för en Skoda Scala?

Alla de nämnda försäkringsbolagen erbjuder olika nivåer av skydd för din Skoda Scala. Det bästa skyddet beror på dina individuella behov och preferenser. Det är viktigt att noggrant läsa igenom försäkringsvillkoren och jämföra vad som ingår i varje försäkringsalternativ för att göra det bästa valet för dig och din bil.

Vilket försäkringsbolag är mest populärt bland svenska bilägare?

Hedvig och ICA Försäkring är två populära försäkringsbolag bland svenska bilägare på grund av deras användarvänlighet, transparenta prissättning och flexibilitet.

Vilket försäkringsbolag har bäst tillval för en Skoda Scala?

Gjensidige erbjuder ett brett utbud av tillval för att anpassa din försäkring efter dina behov. Deras tillval inkluderar skydd mot parkeringsskador, djurkollision och skadegörelse. Genom att lägga till dessa tillval kan du skräddarsy ditt skydd för din Skoda Scala.

Skaffa bilförsäkring