FÖRSÄKRING BIL logo

Bästa val av försäkring för Tesla Model X i oktober 2023

Vi har granskat och jämfört en mängd försäkringsbolag och presenterar här vår lista över de bästa bilförsäkringarna för Tesla Model X.

Bästa bilförsäkring #1

På plats 1 hittar vi evoli.

Se pris

Bästa bilförsäkring #2

På plats 2 hittar vi Hedvig.

Se pris

Bästa bilförsäkring #3

På plats 3 hittar vi ICA Försäkring.

Se pris

Dessa företag erbjuder bäst bilförsäkring

Bästa bilförsäkringar för Tesla Model X

1. evoli

evoli är ett digitalt försäkringsbolag som erbjuder snabb ansökningsprocess online. Med deras användarvänliga app kan du enkelt lägga till eller ta bort tillval som du önskar. En unik funktion som evoli erbjuder är "Ung förare"-tillvalet, som tar bort den förhöjda självrisken för förare under 24 år. Detta kan vara särskilt fördelaktigt för unga Tesla-ägare som vill minska sina kostnader och få en mer anpassad försäkring.

2. Hedvig

Hedvig är ett modernt försäkringsbolag som har blivit populärt bland svenska bilägare. De erbjuder en enkel och smidig ansökningsprocess där du kan se ditt pris direkt på deras hemsida eller i deras app genom att ange ditt registreringsnummer och information om din bil. Hedvig erbjuder tre olika bilförsäkringar: trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. Dessutom inkluderar både helförsäkringen och halvförsäkringen ett unikt skydd för kristerapi om du eller dina passagerare skulle behöva behandla psykisk ohälsa till följd av en trafikolycka eller ett rån.

3. ICA Försäkring

ICA Försäkring är ett populärt försäkringsbolag som erbjuder bilförsäkringar till förmånliga priser. De lovar att inte höja priset under de första fem åren, vilket gör det till en attraktiv försäkringslösning för långsiktig trygghet. Hos ICA Försäkring kan du välja till olika tillval, som hyrbil och assistans, för att skräddarsy din försäkring efter dina behov.

4. Gjensidige

Gjensidige är ett försäkringsbolag som erbjuder trafik-, halv- och helförsäkringar för din Tesla Model X. Vad som skiljer Gjensidige från många andra försäkringsbolag är det stora utbudet av tillägg som de erbjuder. Du kan lägga till tillval som skydd mot parkeringsskador, djurkollision och skadegörelse. Dessa tillval ger dig extra skydd och trygghet när du kör din Tesla Model X.

5. OKQ8 Försäkring

OKQ8 Försäkring erbjuder BackUp Plus, ett omfattande tilläggspaket som ger skydd mot olika situationer längs vägen. Detta tillval täcker allt från stöld till motorskador och även sanering av tanken om du skulle tanka fel drivmedel. För att teckna BackUp Plus behöver du först ha en halv- eller helförsäkring hos OKQ8 Försäkring.

Olika typer av bilförsäkringar

Trafikförsäkring för Tesla Model X

När du äger en Tesla Model X är det lagstadgat att ha en trafikförsäkring. Trafikförsäkringen täcker skador du kan orsaka på andra personer och deras egendom.

Halvförsäkring för Tesla Model X

För extra skydd kan det vara fördelaktigt att välja en halvförsäkring för din Tesla Model X. En halvförsäkring täcker vanligtvis stöld, inbrott, brand, glas- och rättsskydd. Dessutom inkluderar vissa försäkringsbolag räddningsskydd och hjälp med bärgning om det skulle behövas.

Helförsäkring för Tesla Model X

Om du vill ha ett ännu högre skydd för din Tesla Model X kan en helförsäkring vara det bästa alternativet. Helförsäkringen täcker vanligtvis allt som trafikförsäkringen och halvförsäkringen redan täcker, samt skydd för vagnskador. Med en helförsäkring får du omfattande skydd för både ditt eget fordon och andra eventuella skador.

Vad kostar en försäkring för en Tesla Model X

Priset på en försäkring för en Tesla Model X kan variera beroende på flera faktorer. Faktorer som kan påverka priset inkluderar modellen och åldern på din bil, din ålder som ägare och var du bor. För att få en exakt prisuppgift bör du besöka försäkringsbolagens hemsidor och ange dina uppgifter, såsom registreringsnummer för bilen och ditt personnummer. Därefter kommer du att få ett prisförslag som är baserat på din specifika situation.

Frågor & svar om försäkringar för Tesla Model X

Vilket försäkringsbolag är bäst för min Tesla Model X?

Det beror på dina specifika behov och preferenser. Det är bra att jämföra olika försäkringsbolag och deras erbjudanden för att hitta det bästa alternativet för dig.

Vilka tillval bör jag överväga för min bilförsäkring?

Det beror på dina behov. Populära tillval inkluderar hyrbilsskydd, assistans och skydd mot vagnskador. Välj tillval som passar din körstil och livsstil.

Kan jag ändra min försäkring under året?

Ja, vissa försäkringsbolag erbjuder flexibilitet att ändra eller avsluta din försäkring när som helst under året. Det är bra att kolla villkoren för det specifika försäkringsbolaget du väljer.

Vad är fördelarna med att välja en digital försäkringsleverantör?

Digitala försäkringsbolag erbjuder enkelhet, snabbhet och smidighet. Du kan hantera din försäkring online och få snabb tillgång till information och support.

Skaffa bilförsäkring